Teodors Bļugers: Otrā perioda sākumā krievi nedaudz pielika savā spēlē

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrajā trešdaļā spēcīgā Krievijas izlase pasaules čempionāta (PČ) mačā sestdien Bratislavā pret Latvijas valstsvienību (3:1) uzlaboja savu sniegumu, kas nosvēra svara kausus pretinieka pusē, uzskata uzbrucējs Teodors Bļugers. Tieši otrajā periodā Krievijas hokejisti guva visus savus trīs vārtus. 

"Neizmantojām savus momentus otrajā trešdaļā. Domāju, ka otrā perioda sākumā viņi nedaudz pielika pie savas spēles, bet, kad sākām spēlēt mierīgāk, tad arī mums labāk vedās," teica Bļugers, kurš tika atzīts par mača labāko spēlētāju Latvijas komandā. 

Laukumā Bļugers pavadīja 23 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, uzvarēja 13 no 29 iemetieniem, nopelnīja divas soda minūtes un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. 

"Uzdevums bija cīnīties, turēt ripu uzbrukuma zonā. Esam pietiekoši meistarīgi spēlētāji un varam izspēlēt momentus," sacīja Bļugers. "Trešajā trešdaļā mums nebija ko zaudēt. Centāmies vairāk uzbrukt, tāpēc arī izdarījām vairāk metienus."

Uz papīra Krievijas izlase tiek uzskatīta par sacensību galveno favorīti. Līdz šim aizvadītajās piecās spēlēs Krievijas hokejisti svinējušas visas uzvaras. 

Pirms iemetieniem Bļugers bieži sarunājas ar līnijtiesnesi, par ko viņš teica: "pārrunājam nianses, lai saglabātu labāku pozīciju. Domāju, ka katrs centra spēlētājs tā dara, lai justos pēc iespējas labāk."

Krievijas hokejisti līdz šim aizvadītajās piecās spēlēs guvuši 26 vārtus, kas ir otrs labākais rādītājs turnīrā. Par divām ripām vairāk iemetusi tikai Latvijas izlases nākamā pretiniece pēdējo divu gadu čempione Zviedrija. 

 

Šajā mačā diskvalifikācijas dēļ nevarēja piedalīties aizsargs Ralfs Freibergs. Nespēlēja arī aizsargs Guntis Galviņš

"Ja salīdzina maču ar Čehiju, tad čehi mums nedeva tik daudz laika domāt kā krievi. Bet aizsargāties pret Krieviju bija grūtāk," norādīja Bļugers, kas atteicās komentēt tiesnešu lēmumus, no kuriem vairāki bija diskutabli. 

Latvijas izlase pasaules čempionātos pret titulēto Krieviju izcīnījusi divas uzvaras un piedzīvojusi astoņus zaudējumus. 

Krievijas izlases sastāvā čempionātam pieteikti 14 NHL hokejisti. 

Pirmdien Boba Hārtlija vadītā valstsvienība plkst. 17.15 spēkiem mērosies ar spēcīgo Zviedriju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu