Jānis Horeliks par sezonas atklāšanas posmu Biķerniekos

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas čempionāta sezonas atklāšanas posmā DeWalt Grand Prix citu starpā piedalījās arī Latvijas autošosejas sacensību meistars Jānis Horeliks. Lūk, sportista atskats uz sacensībām, kurās netrūka arī spraigu mirkļu un asu momentu.

"Piektdien tika aizvadīts treniņu cikls, kuros centāmies iebraukties un palielināt ātrumu. Jau no pirmā treniņa bija nelielas tehniskas ķibeles, kuras novērsām un jau uz beidzamo treniņu sesiju bijām gatavi braukt ar pilnu jaudu," - tā Jānis Horeliks.

"Sestdien 11. maijā kvalifikācija bija neparasti agri no rīta, 8:30. Tajā uzrādīju piekto labāko laiku - 1:33:71. Ātrāki bija divi Somijas braucēji un mūsējie - Uldis Timaks un Valters Aigars Zviedris."

"Pirmais brauciens jau no starta bija spraigs un ar vairākām apdzīšanām neļāva atslābt kopējā brauciena ritmā. Trases "elkonī" pie straujas bremzēšanas nedaudz saslīdēja aizmugures riteņi, kā rezultātā nedaudz atdūros pret Timaka auto aizmugurējo riteni. Pēc sadursmes piekares svirai nolūza skrūve un man pirmais brauciens līdz ar to beidzās. Pirmais šajā braucienā bija Filips Mīmoiss, otrais - Johans Ahokas, bet trešais - Valters Zviedris," turpina Horeliks.

"Otro braucienu sāku no devītās starta pozīcijas. Pēc starta izdevās pakāpties par divām vietām. Draudzīgā kolonā, braucot septītajā pozīcijā, vēroju cīņu par pozīcijām priekšā. Pats gaidīju izdevību iesaistīties cīņā. Beidzamajā aplī priekšā braucošie nesadalīja trasi un man izdevās izvirzīties ceturtajā vietā un tajā arī finišēt. Braucienā izdevās uzrādīt ātrāko apļa laiku, kas ļāva trešo braucienu sākt no pirmās starta pozīcijas. Pirmais otrajā braucienā tikmēr bija Johans Ahokass, otrais - Uldis Timaks, trešais - Jonass Vartiainens."

"Svētdien trešais brauciens sākās labi. Starts izdevās, divus apļus noturējos vadībā, tomēr Mīmoisam un Zviedrim izdevās mani apsteigt. Aizsargājot trešo pozīciju no Mārtiņa Šteinerta, atstāju par maz vietas iekšmalā, braucām ritenis ritenī, notika sadursme un atkritu uz sesto pozīciju. Braucienā pirmais bija Filips Mīmoiss, otrais - Valters Zviedris, trešais - Uldis Timaks," - tā Horeliks, paužot gandarījumu par tik aizraujošām sacīkstēm un sezonas pirmo NEZ ieskaiti.

Nākamais posms, kurā uz starta stāsies arī Jānis Horeliks, norisināsies Botniaringas trasē Somijā 25.-26. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu