Ontužāns: Esmu gatavs valstsvienībā parādīt savu labāko spēli

CopyDraugiem X Whatsapp
Daniels Ontužāns
Daniels Ontužāns Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas nacionālā futbola izlase turpina treniņnometni, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mājas spēlēm pret Izraēlu un Slovēniju. Pirmo reizi valstsvienības kandidātu sarakstā iekļauts Vācijas flagmaņa Minhenes "Bayern" sistēmā spēlējošais pussargs Daniels Ontužāns, kurš pastāstīja par motivāciju spēlēt Latvijas izlasē.

"Man ir liels gods saņemt izsaukumu uz Latvijas valstsvienību. Katram futbolistam tas ir nozīmīgs notikums. Es nebiju rēķinājies ar šo izsaukumu šobrīd, biju atbraucis uz Latviju pie vecvecākiem uz brīvdienām, bet tad saņēmu zvanu, ka esmu iekļauts nacionālās izlases kandidātos," sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) pauda Ontužāns. "Esmu ļoti priecīgs, ka esmu šeit. Priecīga ir arī visa mana ģimene, tostarp tētis un mamma. Visi ir lepni, ka varu uzvilkt Latvijas izlases kreklu. Bērnībā vienmēr sekoju līdzi Latvijas izlases spēlēm, biju domājis par to, ka spēlēšu tajā... Iekļūt valstsvienībā tobrīd uzskatīju par kaut ko īpašu."

Dzīvojot Vācijā, viņš sekojis līdzi Latvijas valstsvienības spēlēm. Vienmēr domājis par to, ka varētu spēlēt izlasē.

Ar citiem Latvijas izlases futbolistiem gan Ontužāns iepriekš nebija pazīstams. 

"Esmu priecīgs, ka man šajā nometnē ir iespēja iepazīties ar citiem futbolistiem. Visi šeit esošie puiši ir labi spēlētāji. Esmu priecīgs, ka man ir iespēja iepazīties un patrenēties ar viņiem," norādīja Ontužāns.

Savulaik Ontužāns pārstāvējis Vācijas U-15 un U-16 jauniešu izlases. 

"Esmu aizvadījis vairākas spēles pārbaudes turnīros Vācijas U-15 un U-16 jauniešu izlasēs. Tobrīd man kā Minhenes "Bayern" spēlētājam šī pieredze arī bija ļoti nozīmīga, jo Vācija ir liela valsts ar vairāk nekā 80 miljoniem iedzīvotāju. Iekļūt Vācijas izlasē jebkurā vecumā ir ļoti sarežģīti katram futbolistam. Saņemot šādu iespēju, piekritu tajā spēlēt, jo ne katru dienu tev ir iespēja saņemt iespēju trenēties un spēlēt kopā ar sava vecuma labākajiem Vācijas spēlētājiem. Vācijas U-15 un U-16 jauniešu izlašu rindās aizvadīju veiksmīgas pārbaudes spēles pret tādām komandām kā Nīderlande un citas," viņš sacīja. 

Ontužāns uzskata, ka var būt palīgs Latvijas izlasei. 

"Pirms došanās uz Latvijas nacionālo izlasi saņēmu novēlējumus no tuvākajiem cilvēkiem, lai izbaudu katru mirkli, lai treniņos apliecinu sevi no labākās puses. Jo šobrīd neviens nezina, kas būs tālāk... Protams, būšu ļoti priecīgs, ja saņemšu iespēju sevi apliecināt ne tikai treniņos, bet arī spēlēs. Esmu ļoti priecīgs būt šeit un esmu gatavs valstsvienībā parādīt savu labāko spēli," pauda 19 gadus vecais pussargs.

Slavišas Stojanoviča vadītā Latvijas izlase 7. un 10. jūnijā Daugavas stadionā spēkosies ar Izraēlu un Slovēniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu