Bļugeram rezultatīvs sniegums; Merzļikins zaudē NHL čempioniem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AP/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien izcēlās ar rezultatīvu sniegumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē, tikmēr citā mačā vārtsargs Elvis Merzļikins piedzīvoja zaudējumu pagājušās sezonas Stenlija kausa izcīņas uzvarētājiem.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Detroitas "Red Wings".

Latvijas uzbrucējs izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot "Penguins" izvirzīties 1:0 vadībā pirmajā periodā, kad vārtus guva Braiens Dumoulins.

Bļugers laukumā pavadīja 21 minūti un 35 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks "Penguins" komandā starp uzbrucējiem (3:14 vairākumā, 2:49 mazākumā).

Tiesa, vairāki "Penguins" vadošie uzbrucēji šajā mačā nespēlēja.

Bļugers izpildīja 3 metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja 1 metienu, uzvarēja 11 no 22 iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Penguins" labā otrus vārtus guva Džereds Makkens, bet "Red Wings" sastāvā precīzi bija Tailers Bertuci, Antonī Mantā un Medisons Bouvijs.

Tikmēr citā spēlē Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 3:5 (1:1, 1:2, 1:2) piekāpās NHL čempionei Sentluisas "Blues".

Latvijas vārtsargs atvairīja 29 no 34 pretinieku metieniem.

"Blue Jackets" labā 2 vārtus guva Jākobs Lilja, bet 1 precīzs metiens arī Rika Neša kontā.

Kolumbusas komandas treniņnometnē bija arī Matīss Kivlenieks, taču tagad latviešu vārtsargs nosūtīts uz fārmklubu Klīvlendas "Monsters", kas spēlē Amerikas Hokeja līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu