"Bayern" aizsargam Zīlem trauma var liegt dalību Eiropas čempionātā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Niklass Zīle
Niklass Zīle Foto: Reuters/ScanPix

Minhenes "Bayern" futbola kluba aizsargs Niklass Zīle pēc krustenisko saišu saplešanas laukuma malā paliks vairākus mēnešus, kas var liegt futbolistam startēt nākamā gada Eiropas čempionātā, paziņoja klubs.

"Bayern" svētdien apstiprināja, ka pēc neveikla kritiena Vācijas bundeslīgas spēles sākumā sestdien Zīles kreisais celis ir cietis. Centra aizsargam svētdien bija paredzēts veikt operāciju.

Mačs beidzās ar neizšķirtu 2:2, bet Bavārijas komanda neizmantoja iespēju izvirzīties bundeslīgas galvgalī, ielaižot otros vārtus mača kompensācijas laikā. Tagad klubu gaida izbraukums uz Pireju, kur otrdien jātiekas ar turienes "Olympiakos" Čempionu līgas mačā.

Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs jau izteicies, ka savainojums Zīlem ir "īsts trieciens", un novēlēja futbolistam drīzu atveseļošanos.

"Viņš ir liels zaudējums arī mums, un tas noteikti ietekmēs mūsu jauno komandu. Niklass ir viena no jaunās paaudzes sejām un bez šaubām viena no centrālajām figūrām mūsu plānos," teica Lēvs.

Zīle, kurš bija pastāvīgs Vācijas izlases sākumsastāva spēlētājs, pēc krustenisko saišu savainojuma nevarēs spēlēt apmēram pusgadu, kas apdraud viņa izredzes nākamgad spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā, kuram gan Vācijas valstsvienībai vēl jākvalificējas.

"Vissvarīgākais šobrīd ir, lai operācija būtu sekmīga," piebilda Vācijas izlases galvenais treneris.

Pirmdien "Bayern" kluba prezidents Uli Hēness paziņoja neiepriecinošus jaunumus: "Pašlaik izskatās, ka sezona Zīlem ir galā. Par Eiropas čempionātu var aizmirst."

Ar četrām uzvarām astoņos mačos un 15 punktiem "Bayern" tas ir sliktākais starts kopš 2010.gada rudens, kad komandu vadīja Nīderlandes speciālists Luiss van Gāls, kurš tika atlaists vēl pirms čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu