Štālbergs: Bija spēlētāji, kuri varēja braukt, bet izvēlējās to nedarīt (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Štālbergs
Artūrs Štālbergs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas izlasei 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nevarēs palīdzēt vairāki ārzemju klubos spēlējošie basketbolisti, jo viņu darba devēji bez īpaša iemesla neesot palaiduši spēlētājus uz valstsvienību, sarunā ar laikrakstu "Diena" teica izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

Latvijas vīriešu izlases basketbolā 15 kandidātu vidū pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā posma spēlēm ar Bosniju un Hercegovinu un Bulgāriju nav Eirolīgas spēlētāju.

Pirmdien, 17.februārī, Latvijas vīriešu valstsvienība aizvadīs pirmo treniņu, gatavojoties 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā posma spēlēm ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi 21.februārī Rīgā un Bulgārijas izlasi 24.februārī Botevgradā. Uz īso treniņnometni uzaicināti 15 spēlētāji.

"Izlasē vienmēr spēlē tie, kuri tajā brīdī ir labākie pieejamie spēlētāji," laikraksts citē Štālberga teikto. "Nešaubīgi esmu pārliecināts par ikvienu no šiem spēlētājiem. Šādās pašās domās ir arī izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers."

"Kandidātu loka veidošanā, protams, neiztika arī bez problēmām... Bija klubi, kuri bez īpaša iemesla vienkārši nepalaida spēlētājus. Bija arī spēlētāji, kuri varēja braukt, bet izvēlējās to nedarīt. Šobrīd sastāvā ir 15 spēlētāji, un ar viņiem mēs arī rēķināmies kvalifikācijas turnīrā."

Štālbergs neslēpa, ka kandidātu saraksts vairs plašāks nepaliks. "Klāt noteikti vairs neviens nenāks," par sastāva aprisēm saka Štālbergs. "Ceru, ka loks arī nesaruks, jo vairākiem spēlētājiem pēdējās dienās vēl notika vietējā čempionāta un kausa spēles."

Ģenerālmenedžeris vēl nespēja atbildēt uz jautājumu par Žaņa Peinera veselības stāvokli, kurš jau ilgu laiku mokās ar mikrotraumu. Savukārt līdz pat pēdējai dienai bijusi cerība, ka izlases rindas tomēr varētu papildināt kāds no Krievijā spēlējošajiem basketbolistiem.

"Šis jautājums būtībā atrisinājās pagājušās nedēļas laikā. Bija cerība redzēt Jāni Timmu, Jāni Strēlnieku vai Dairi Bertānu, taču tā nepiepildījās. Tāpat šāda iespējamība tika pieļauta arī ar Rihardu Lomažu," pauž Štālbergs. "Ar Eirolīgā spēlējošajiem basketbolistiem situācija ir ļoti sarežģīta, un ne visi to saprot. Klubi viņiem it kā ļauj braukt, bet tai pat laikā ir liels spiediens un treneri iesaka nebraukt uz izlasi. Nevar pārmest spēlētājiem, ja tev klubā maksā naudu un sarunas veic ar galveno treneri."

Jau iepriekš bija zināms, ka savainojum dēļ palīdzēt nevarēs Kaspars Bērziņš, ģimenes apstākļu dēļ - Rolands Freimanis, bet klubu iebildumu dēļ nebūs divu Itālijas klubu spēlētāju Andreja Gražuļa un Ingus Jakoviča. Tikmēr Kaspara Vecvagara un Kristapa Dārgā neuzaicināšana ir treneru kolektīva lēmums.

No pirmdienas līdz ceturtdienai notiks septiņi treniņi. Piektdien no rīta būs iesildīšanās treniņš un vakarā - spēle ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi "Arēnā Rīga".

Latvijas izlases paplašinātais kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš ("Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Žanis Peiners (Belgradas "Partizan NIS", Serbija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Ojārs Siliņš (Brešas "Germani Basket", Itālija), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Parmas "Perma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu