Rīgas "Dinamo" ārsts Āris Aivars un hokejistu divas diagnozes (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Kontinetālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" ārsts Āris Aivars ir komandas možā gara uzturētājs, izmantojot savu trāpīgo humoru. Lai gan kā sporta ārsts strādā jau 42 gadus, joprojām profesijā esot arī nesasniegtas virsotnes.

Aivars par "Dinamo" ārstu strādā jau kopš pirmās KHL sezonas, kad viņu šim darbam uzrunāja toreizējais kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Ārstam "Dinamo" ir līdz šim ilgākā darbavieta, jo iepriekš viņš nekur nav strādājis ilgāk par septiņiem gadiem. 

"Gribējās izaicinājumu. Uz vietas nosēdēt grūti. Ko tad darīt - sēdēt un kūkot? Jābūt tanī visā iekšā. Skatoties hokejistu sniegumā, arī pats gūstu emocijas," pastāstīja Aivars.

Pirmās desmit sezonas Aivars devās "Dinamo" līdzi arī visos izbraukumos, bet pēdējos divus gadus viņa pienākumus ārpus Latvijas pilda palīgs Ēriks Didrihsons.

Pieredzējušais speciālists pamato, ka izbraukumā traumu guvušais hokejists iespējami ātri jānogādā Rīgā, jo nekāds palīgs komandai viņš vairs tobrīd nevar būt. Rīgas lidostā traumēto sportistu parasti jau sagaida Aivars, kurš tad arī vēlāk veic visus nepieciešamos izmeklējumus.

Kā TVNET pastāstīja rūdītais speciālists, visstūrgalvīgākais "Dinamo" spēlētājs esot bijis Sandis Ozoliņš, kurš bijis gatavs doties laukumā dienu pēc elkoņa operācijas.

Āris Aivars savulaik absolvējis prestižo Tartu Universitāti. Interesanti, ka viņa ārsta karjerā bijuši arī apzināti pārtraukumi. Viņš, piemēram, savulaik strādājis par pārdevēju kādā būvmateriālu veikalā, lai mainītu savu ikdienas rutīnu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu