IIHF viceprezidents: Pasaules čempionāts Šveicē varētu tikt atcelts (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Izkārtne pie IIHF mītnes vietas Šveicē.
Izkārtne pie IIHF mītnes vietas Šveicē. Foto: Reuters / Scanpix

Maijā gaidāmais pasaules čempionāts hokejā varētu tikt atcelts, ja arī pēc marta vidus Šveicē turpināsies stingrie ierobežojumi masu pasākumiem, paudis Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) viceprezidents Kalervo Kummola.

Šveicē ieviesti plaši ierobežojumi publiskajiem pasākumiem, lai nepieļautu tālāku koronavīrusa paveida Covid-19 izplatīšanos.

"Pasaules čempionāts hokejā būs jāatceļ, ja Šveices varas pārstāvji arī pēc marta vidus atstās spēkā ierobežojumus publisko pasākumu apmeklēšanai. Protams, tas būs nepatīkami, bet IIHF tur neko nevar darīt.

Veselība un cilvēku drošība ir prioritāte. Pārcelt čempionātu uz citu valsti nav iespējams, jo līdz tā sākumam atlicis pārāk maz laika. Mums nav darbības plāna šādām ārkārtas situācijām. Par čempionāta norisi vai atcelšanu izlemsim līdz 17. martam," somu medijam "Ilta-Sanomat" izteicies IIHF viceprezidents.

Iepriekš arī IIHF prezidents Renē Fāzels publiski pauda, ka viss ir Šveices valdības rokās. Jā tā lems, ka stingrie drošības pasākumi valstī turpināsies, pasaules čempionātu nāksies atcelt.  

Šveicē līdz 15. martam aizliegts aizvadīt publiskus pasākumus, kuros pulcējas vairāk nekā 1000 cilvēku.

Pasaules čempionāts hokejā Šveices pilsētās Cīrihē un Lozannā plānots no 8. līdz 24. maijam. Latvijas hokeja izlasei paredzēts sacensties Cīrihes apakšgrupā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu