Šmita un Strēlnieka duelī uzvar "Barcelona"; cīņa par līderpozīciju Eirolīgā saasinās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latvijas basketbolisti Rolands Šmits un Jānis Strēlnieks piektdien guva pa četriem punktiem ULEB Eirolīgas 20.kārtas spēlē, uzvaru svinot Šmita pārstāvētajai "Barcelona" komandai.

Barselonas basketbolisti Eirolīgas vadošo komandu duelī viesos ar rezultātu 88:75 (20:25, 22:16, 22:15, 24:19) pārspēja Strēlnieka pārstāvēto līgas līdervienību Maskavas CSKA.

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienus un abus divus "sodiņus", bet netrāpīja grozā vienu tālmetienu. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Strēlnieks spēlēja 16 minūtes un 50 sekundes, grozā raidot vienu no trim divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, bet netrāpot divus "trejačus". Viņa kontā arī četras rezultatīvas piespēles, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un seši efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem 25 punktus guva Korijs Higinss, 19 punktus pievienoja Alekss Abriness, bet 13 punkti, sešas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles bija Nikam Kalatesam.

CSKA rindās 18 punktus guva Maiks Džeimss, 15 punkti bija Nikolam Milutinovam, bet pa desmit guva Tornike Šengelija un Derans Hilards, kuri izcīnīja attiecīgi septiņas un deviņas bumbas zem groziem.

Pirmajā puslaikā maskavieši iekrāja 12 punktu pārsvaru, taču ļoti ātri to izlaida no rokām, pārtraukumā ar punkta pārsvaru dodoties viesiem (42:41). Barselonas komandas rindās līdera lomu uzņēmās Abriness, kurš pirmajās 20 minūtēs realizēja četrus no pieciem tālmetieniem.

Tikmēr Strēlnieks un Šmits bez gūtajiem četriem punktiem puslaika beigās atzīmējās ar skaistām epizodēm. Strēlnieks meistarīgi piespēlēja Džoela Bolomboja precīzajā metienā, bet Šmits pēc Kalatesa piespēles atmuguriski trieca bumbu grozā no augšas.

CSKA otrā puslaika sākumā atguva vadību, bet mirkli vēlāk "Barcelona" atgriezās priekšā un vadības grožus neatdeva līdz pat finālsvilpei. Abiem latviešu spēlētājiem otrajā puslaikā neizdevās papildināt savu punktu ražu.

CSKA ar 15 uzvarām 20 spēlēs saglabā līderpozīciju, bet otrajā vietā ar 14 panākumiem seko "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu