NBA basketbolists Kanters: Es Erdoganam iespļautu sejā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Eness Kanters
Eness Kanters Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Portlendas "Trail Blazers" spēlētājs Eness Kanters kārtējo reizi asi kritizējis Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

Kanters ir Šveicē dzimis Turciju pārstāvošs basketbolists. Pēdējos gados viņš asi kritizējis Erdogana režīmu un vēlas iegūt ASV pilsonību. 

Viņš paudis, ka, atgriežoties Turcijā, viņu, visticamāk, ieliktu cietumā. 

"Ko es teiktu Erdoganam, ja man ar viņu būtu iespēja aprunāties? Es viņu nosauktu par diktatoru. Viņš ir cilvēks ir lielu ego, kurš izmanto savu varu, lai pārkāptu cilvēktiesības. Viņš grib būt pati galvenā persona Turcijā. Ja kāds žurnālists vai kāds cits cilvēks viņam iebildīs, jau nākamajā dienā nonāks cietumā," "Gazzetta.gr" pauda Kanters. 

Iepriekš Kanters Erdoganu pielīdzināja kādreizējam Vācijas līderim Ādolfam Hitleram. 2017. gada maija beigās Turcija izdeva orderi Kantera apcietināšanai.

Kanteram lidostā Rumānijā toreiz tika konfiscēta Turcijas pase, un viņu uz vairākām stundām aizturēja vietējā policija, bet pēc tam basketbolists atgriezās ASV. 

"Viss, kas notiek Turcijā, ietekmē visu Eiropu. Un, kad es viņu saucu par diktatoru, es runāju par to, ka viņa dēļ ir parādījušies 3,5 miljoni bēgļu. Viņš apdraud visu Eiropu. Tas nav pieņemami. Ja es viņam sēdētu blakus, nemaz nerunātu ar viņu, bet gan iespļautu sejā un aizietu," norādīja Kanters.  

Savu profesionāļa karjeru 28 gadus vecais Kanters sāka Turcijas klubā "Fenerbahce". Pēc tam viņš pārcēlās uz NBA čempionātu, kur pārstāvējis sešas komandas.  

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu