Latvijas hokejisti pret grandu Kanādu sāk pasaules čempionātu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas izlase šodien "Arēnā Rīga" pret hokeja lielvalsti un allaž favorītu pulkam pieskaitāmu Kanādas valstsvienību sāk dalību pasaules čempionātā, kas līdz 6. jūnijam risināsies Rīgā. Spēles sākums pl. 20.15.

Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīja četras oficiālās pārbaudes spēles, kurās izcīnīja vienu uzvaru. Viesos tika apspēlēta Slovākija, divi zaudējumi piedzīvoti Rīgā pret Šveices komandu. 

TVNET sadaļa Hokejs 2021

Kanāda Rīgā ieradusies ar 21 debitantu un bez spožām zvaigznēm sastāvā. Valstsvienību veidoja ģenerālmenedžeris Roberto Luongu, viņa asistents Šeins Douns, Kanādas izlašu vecākais viceprezidents Skots Selmonds un vecākais menedžeris Tailers Dītrihs.

Tikai četri Kanādas hokejisti iepriekš spēlējuši pasaules čempionātā - vārtsargi Maikls Dipjetro un Dārsijs Kempers, uzbrucējs Edamss Henriks un aizsargs Trojs Stečers.

Luongo pirms čempionāta paziņoja, ka izlases mērķis ir zelta medaļas un viņš uzskata, ka savāktais sastāvs ir spējīgs to paveikt. 

Kopš 1931. gada Kanādas hokeja izlase pasaules čempionātā triumfējusi 26 reizes, pēdējo reizi to paveicot pirms pieciem gadiem. Tāpat kanādiešu kontā ir 15 sudraba un deviņas bronzas medaļas.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Kanādas izlase sasniedza finālu, kur ar 1:3 piekāpās Somijas hokejistiem.

"Kanādas izlase ir skrejoša komanda ar ļoti meistarīgiem spēlētājiem," ceturtdien preses konferencē teica Latvijas izlases aizsargs Jānis Jaks, kuram šis būs ceturtais pasaules čempionāts. 

"Esam paskatījušies video, pārgājuši pāri taktiskajām lietām, tā ka vairāk vai mazāk zinām, ko viņi darīs. Sāksies spēle, un tad jau redzēs...".

Hārtlijs hokejistiem uzsvēris, ka komandai jāmērķē cīnīties par medaļām. 

"Visa komanda un treneru kolektīvs noteikti tēmē augstāk. Jau iepriekš esam spēlējuši ceturtdaļfinālos, tāpēc treneris Hārtlijs atgādina, ka ir jātēmē augstāk, lai cīnītos par medaļām. Domāju, ka esam gatavi cīnīties ar pilnu atdevi, un rezultāts būs mums labvēlīgs," pauda Latvijas izlases debitants Renārs Krastenbergs.

"Kanādieši uz Rīgu atbraukuši ar diezgan jaunu sastāvu un bez skaļiem uzvārdiem. Tas gan nenozīmē, ka komanda nav spēcīga," sacīja 22 gadus vecais uzbrucējs Krastenbergs.

Latvijas valstsvienībai šajā čempionātā dažādu iemeslu dēļ nevarēs palīdzēt Rūdolfs Balcers, Elvis Merzļikins, Teodors Bļugers, Guntis Galviņš, Zemgus Girgensons

Pieredzes bagātākais spēlētājs ir Miķelis Rēdlihs, kuram šis būs jau 13. pasaules čempionāts. Par vienu turnīru mazāk ir Kristapam Sotniekam, bet pa 10 dalības reizēm ir Laurim Dārziņam, Gintam Meijam, Andrim Džeriņam un komandas kapteinim Kasparam Daugaviņam.

Pēdējo reizi Latvija - Kanāda spēkiem mērojās 2018. gada pasaules čempionātā Herningā (Dānija), kad kanādieši uzvaru izcīnīja vien papildlaikā ar rezultātu 2:1. 

 

Kanādas izlases sastāvs dalībai 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā:

Vārtsargi: Maikls Dipjetro (Vankūveras "Canucks", NHL), Dārsijs Kempers, Eidins Hils (abi - Arizonas "Coyotes", NHL);

Aizsargi: Breidens Šnaiders (Brendonas "Wheat Kings", WHL), Džeikobs Bernards-Dokers (Otavas "Senators", NHL), Kolins Millers (Bufalo "Sabres", NHL), Ovens Pauers (Mičiganas universitāte, NCAA), Šons Volkers (Losandželosas "Kings"), Mario Feraro (Sanhosē "Sharks", NHL), Trojs Stečers (Detroitas "Red Wings", NHL), Nikolā Bodīns (Čikāgas "Blackhawks");

Uzbrucēji: Endrū Mandžiapane, Dilons Dubē (abi - Kalgari "Flames", NHL), Kols Perfeti (Sagino "Spirit", OHL), Brendons Pirri, Brendons Heigls (abi - Čikāgas "Blackhawks", NHL), Maksims Komtuā, Edamss Henriks (abi - Anaheimas "Ducks", NHL), Konors Brauns, Niks Pols (abi - Otavas "Senators", NHL), Maikls Bantings (Arizonas "Coyotes"), Džastins Denforts, Liems Faudijs (abi - Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Gabriels Vilardi, Džerets Andersons-Dolans (abi - Losandželosas "Kings", NHL).

Jau sestdien Latvijas izlasei paredzēta otrā spēle, kad jātiekas ar Kazahstānu, kurai šī ir atgriešanās elites kompānijā. 

Čempionātu piektdien (plkst. 16.15) ievadīs Krievijas Olimpiskās komitejas komandas (OKR) spēle ar Čehiju un Vācijas tikšanās ar Itāliju. 

Pasaules čempionāts "burbuļa" apstākļos turpināsies līdz 6. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu