Video un foto Sotnieka rekorda spēlē Latvijas hokejisti bezcerīgi zaudē Čehijai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Pieredzējušais aizsargs Kristaps Sotnieks ceturtdien kļuva par spēlēm bagātāko Latvijas izlases hokejistu pasaules čempionātos, taču rekorda spēli aizēnoja bezcerīgais zaudējums pret Čehijas valstsvienību.

 

Latvijas hokeja izlase ceturtdien Somijas pilsētā Tamperē ar rezultātu 1:5 (0:5, 0:0, 1:0) atzina Čehijas valstsvienības pārākumu. Sotniekam šī bija 87. spēle pasaules čempionātā, līdz ar to viņš apsteidza Aleksandru Ņiživiju (86) un kļuva par spēlēm bagātāko Latvijas hokejistu planētas meistarsacīkstēs.

35 gadus vecais Sotnieks piedalās 13. pasaules čempionātā pēc kārtas. Šajos turnīros 87 spēļu laikā viņš guvis divus vārtus un veicis 20 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus guva Artūrs Kulda, kurš aizvadīja turnīrā tikai otro spēli, jo iepriekš laukumā doties liedza savainojums. Ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Rihards Bukarts un Andris Džeriņš.

Savukārt par komandas labāko spēlētāju šajā mačā atzina pasaules čempionāta debitantu vārtsargu Artūru Šilovu, kurš laukumā nāca uz maiņu otrajā periodā un turpinājumā atvairīja visus 11 pretinieku metienus.

Čehijas izlasē ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli jeb 1+1 izcēlās Davids Pastrņāks, Romāns Červenka, Hineks Zohorna un Tomāšs Hertls. Divas rezultatīvas piespēles Davida Krejči kontā, kurš tika atzīts par šī mača labāko spēlētāju komandā.

Červenka patlaban ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar deviņiem punktiem (2+7).

Jau pirmajā minūtē pa Elvja Merzļikina sargātajiem vārtiem divus bīstamus metienus izpildīja Čehijas zvaigzne Pastrņāks, kuram šī bija pirmā spēle turnīrā pēc NHL sezonas beigām. Viņš šosezon guva 40 vārtus NHL regulārajā čempionātā, un arī šajā mačā čehs apliecināja savu meistarību.

Čehiem piederēja iniciatīva arī turpinājumā, viņi daudz vairāk kontrolēja ripu. Piektajā minūtē pēc metiena no zilās līnijas Merzļikins ripu atvairīja, taču no Roberta Mamčica aizmuka Zahorna, kurš savāca atlēkušo ripu, aizveda to garām Latvijas izlases vārtsargam un raidīja to mērķi.

Turpinājumā izcēlās asumi pie Merzļikina vārtiem. Latvijas izlases ripu ķērāju devās aizstāvēt augumā raženais Oskars Batņa, taču viņš nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Čehi ātri izmantoja skaitlisko vairākumu. Pastrņāks no kreisās puses izdarīja piespēli Červenkam, kurš to ieraidīja Merzļikina sargāto vārtu stūrī. Čehi divus vārtus guva nepilnas minūtes laikā.

Spēles septītajā minūtē čehi vēl vairāk palielināja savu pārsvaru. Latvijas izlasei pieļaujot kļūdu, Mihaels Špačeks izslidoja uz vārtu priekšu, izpildīja metienu ar nūjas satvēriena neērto pusi un pārspēja Merzļikinu.

Dažas minūtes Latvijas hokeja saime varēja atviegloti uzelpot, jo Čehijas hokejisti mazliet noņēma kāju no gāzes pedāļa. Tomēr pirmā perioda beigās ripa pēc Merzļikina atvairījuma uzlidoja gaisā, Sotnieks centās ar roku to aizsist prom, taču Hertls to ieraidīja vārtos.

Ar to vēl nebija gana pirmajam periodam. Krejči piespēlēja no kreisās malas uz tālo vārtu stabu, kur Kulda nepieskatīja Pastrņāku. Ārkārtīgi viegls vārtu guvums tādam meistaram no NHL, bez jebkādas Latvijas hokejistu pretestības. Metienu attiecība pirmajā periodā bija 3:17. Merzļikins atvairīja 12 metienus.

Otrajā periodā Merzļikinu nomainīja 21 gadu vecais Šilovs, kuram šī bija pirmā spēle pasaules čempionātā. Čehi laukumā vairs tā nedominēja kā pirmajās 20 minūtēs. Brīžiem iniciatīvu pat ieguva Latvijas hokejisti, izveidojot vārtu gūšanas iespējas. Abas komandas spēlēja arī skaitliskajā vairākumā, tomēr vārti netika gūti.

Teicami aizsardzībā vienā no epizodēm nospēlēja Sotnieks, kurš ar nūju no mugurpuses izsita ripu pretiniekam, iztraucējot Matejam Blumelam izgājienu viens pret vienu ar Šilovu. Otrajā periodā metienus vairāk izdarīja Latvijas hokejisti - 8:4.

Latvijas izlase lieliski iesāka trešo periodu. Rihards Bukarts apslidoja vārtus un izpildīja metienu, pirmais pie atlēkušās ripas pieslidoja aizsargs Kulda, kurš nekļūdījās un pārspēja Čehijas izlases vārtsargu Karelu Vejmelku. Vārtus izdevās gūt trešā perioda 61. sekundē. Arī turpinājums šķita daudzsološs, jo Latvijas hokejisti ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču kārtējo reizi šajā turnīrā šo priekšrocību neizdevās izmantot.

Nepatīkamu brīdi piedzīvoja Kristiāns Rubīns, kuram pēc NHL sezonas šī bija pirmā spēle turnīrā. Latvijas hokejists pēc Mateja Stranska spēka paņēmiena pārvēlās pāri laukuma apmalei un attapās uz Čehijas komandas rezervistu soliņa.

B apakšgrupā līdere pēc četrām spēlēm ar 11 punktiem ir Zviedrijai, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet trešā ar astoņiem punktiem ir ASV. Septiņus punktus sakrājusi Čehija, ar pieciem punktiem seko Norvēģija, pa trim punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

Latvija - Čehija 1:5 (0:5, 0:0, 1:0)

metieni: 17:28

skaitliskā vairākuma realizācija: 0/3 pret 1/3

soda minūtes: 6:6

uzvarēti iemetieni: 20:30

bloķēti metieni: 2:4

Vārti: 0:1 Hineks Zohorna (4:02), 0:2 Romāns Červenka (4:58), 0:3 Mihaels Špačeks (6:41), 0:4 Tomāšs Hertls (16:30), 0:5 Davids Pastrņāks (18:56), 1:5 Artūrs Kulda (41:01)

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu