Vītoliņš komentējis Girgensona lēmumu nepievienoties Latvijas izlasei

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja treneris Harijs Vītoliņš.
Hokeja treneris Harijs Vītoliņš. Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Latvijas hokeja valstsvienības treneris Harijs Vītoliņš sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) komentēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucēja Zemgus Girgensona lēmumu gaidāmajā hokeja pasaules čempionātā tomēr nepievienoties valstsvienībai.

Februāra izskaņā Latvijas Hokeja federācija (LHF) februāra izskaņā pavēstīja, ka Zemgus Girgensons sarunā ar valstsvienības ģenerālmenedžeri Rūdolfu Kalvīti esot apstiprinājis dalību gaidāmajā pasaules hokeja čempionātā, ja viņa pārstāvētā "Sabres" neiekļūs izslēgšanas spēlēs.

"Sabres" jau 12. sezonu pēc kārtas izslēgšanas spēļu turnīru noskatīsies no mājām, bet Girgensons tomēr paziņoja, ka valstsvienībai nepalīdzēs savainojuma dēļ, neskatoties uz dalību pēdējos "Sabres" mačos, kuriem nozīmes tikpat kā nebija.

Vītoliņš neslēpa pārsteigumu par šādu Girgensona lēmumu.

"Bija pārsteigums. Biju domājis, ka Zemgus tomēr atradīs tos spēkus un atbrauks spēlēt. Bet situācija ir tāda, kāda tā ir, mums no tās jāiziet. Spēlētāji mums ir. Tagad vajadzīgs spēlētājs, kas spēs viņu aizvietot," izteicās Vītoliņš.

Kā zināms, Latvijas izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā nepalīdzēs arī Elvis Merzļikins, kurš pavasarī un vasarā vēlas pienācīgi sagatavoties nākamajai NHL sezonai, lai pēc iespējas labāk attaisnotu Kolumbusas "Blue Jackets" kluba finansiālās investīcijas viņā.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu