LHF vēstījums Latvijas sabiedrībai: Daļa no medaļas pienākas jums

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja federācija (LHF) nākusi klajā ar vēstījumu, pasakoties Latvijas sabiedrībai par sniegto atbalstu Latvijas vīriešu hokeja izlasei pasaules čempionāta laikā. 

Lūk, nerediģēts LHF vēstījums: 

Zināt, kādēļ Mārtiņš Dzierkals, nule pēc atgriešanās mājās, aiznesa savu medaļu parādīt bērniem spēļu laukumiņā? Vai Artis Ābols, noķerts lielveikalā, ļauj piemērīt svešiniekam savējo? Jo kripata no medaļas nu pieder jums katram. Simtiem bilžu ar laimīgiem lieliem un maziem medaļniekiem redzamas sociālajos tīklos un ceļo starp čata grupiņām. Grūti atminēties, kas spējis tik ļoti saliedēt Latvijas iedzīvotājus pēdējā desmitgadē.

Latvijas hokeja izlases panākums mūsu valsts iedzīvotājiem izrādījies tieši tik svarīgs, ka dažbrīd vārdiem nebija vietas – aizlūza raupjas balsis un runāja laimes asaras – gar vaigiem ritēja “paldies” mūsu izlases puišiem, treneriem un komandas personālam.

Daļa no medaļas ir Jums, mammas un tēti – par to, ka vedāt, stūmāt, vilkāt, atbalstījāt, motivējāt, maksājāt, atteicāties, jutāt līdzi. Paldies ikvienam mazā sportista vecākam Latvijā, mēs zinām šīs rūpes un ziedošanos. Mēs sapņojam, ka sausais atlikums pēc šīs uzvaras būs augstākā prioritāte bērnu un jauniešu sportam varas gaiteņos.

Daļa no medaļas ir Jums, treneri un klubu darbinieki – Jūs ne tikai veidojat spēli, Jūs mācāt dzīvi. Jūsu darba rezultāts ir mērāms ne tikai medaļās un decibelos starptautiskās arēnās, bet arī krietnos cilvēkos.

Daļa no medaļas ir Tev, līdzjutēj, ka biji izlases vairākuma maiņā. Mums kopā izdevās vareni. Tu, liels vai mazs, Rīgā vai Daugavpilī, biji tas ķieģelis Šilova mūrī un tajā mītiskajā mājas sienā, kas palīdz.

Daļa no medaļas ir kā likumsakarīgs atalgojums par ieguldīto Latvijas Hokeja federācijas darbu – plānveidīgu un neatlaidīgu. Visas Latvijas vīriešu nacionālās hokeja izlases spēlē augstākajās divīzijās, abas sieviešu izlases pamazām kāpj augšup pa zemāko divīziju kāpnēm, mūsu labākie tiesneši tiesā Pasaules augstākajās divīzijās labākās hokeja spēles, palielinās meiteņu un zēnu skaits, kuri grib nodarboties ar hokeju.

Foto: Tūkstošiem hokeja līdzjutēju sveic Latvijas hokeja izlasi

Arī organizatora, “Hokeja Akadēmija”, profesionālo veikumu augstu novērtējusi Starptautiskā Ledus hokeja federācija, PČ dalībnieki, tiesneši, žurnālisti, viesi no daudzām valstīm. 11 mēnešu laikā motivēta komanda paveica lielu darbu, lai hokeja svētki Rīgā notiktu bez aizķeršanās. Aizkadrā palikušas ne tikai darba dienas, bet arī daudzu cilvēku darba naktis. Tas ļāvis organizatorisko latiņu uzstādīt tik augstu, lai Ostravas un Prāgas kolēģiem nākamgad būtu jāizaicina savas profesionālās robežas.

Paldies Valsts Prezidentam Egila Levita kungam, kurš ieradās Tamperē un piedalījās bronzas spēlē, bija kopā ar komandu Nokia Arēnā, pēc tam ģērbtuvē uz savas ādas burtiski izjuta, ko šī uzvara nozīmē mūsu spēlētājiem un treneriem. Paldies politiķiem.

Paldies Rīgas mēram Mārtiņa Staķa kungam un viņa komandai – Rīgas dome mūs atbalstīja ar konkrētiem darbiem un finansējumu, izprata, kādu pienesumu Pasaules čempionāta norise dod valstij un pilsētai. Rīgas pilsētas attīstības departaments sarīkoja izlases sagaidīšanas svētkus gan hokejistiem, gan visai tautai.

Paldies atbalstītājiem un oficiālajiem partneriem!

Paldies AirBaltic par spārniem.

Mūsu darbs bija Latvijai!

Latvijas Hokeja federācija

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu