Fetisovs: Čempionāts bez Krievijas izlases - kas tas vispār ir? (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vjačeslavs Fetisovs
Vjačeslavs Fetisovs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas hokeja leģenda Vjačeslavs Fetisovs paudis savas domas par gaidāmo 2023. gada pasaules čempionātu, kas arī šogad aizritēs bez Krievijas hokeja izlases līdzdalības.

Krievijas un Baltkrievijas hokeja izlases starptautiskās sacensībās varēs piedalīties tikai pēc kara Ukrainā beigām, nesen paziņoja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Liks Tardifs.

IIHF pašlaik apturējusi Krievijas un Baltkrievijas izlašu dalību starptautiskās sacensībās līdz 2024. gadam, bet lēmums par to dalību, sākot no 2025. gada, tiks pieņemts nākamā gada martā.

Pēc kara sākuma IIHF diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas izlases, tāpat atņemot Krievijai 2023. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesības. Čempionāts risināsies Somijā un Latvijā.

"Čempionāts bez Krievijas izlases - kas tas vispār ir? Tā ir muļķība. Mani tas vispār neinteresē," laikraksts "Argumenti i Fakti" citē Fetisova izteikumus. "Es piedalījos 12 pasaules čempionātos. Mana karjera izlasē sākās 1977. gadā, kad uz pasaules čempionātu Vīnē, naidīgi noskaņoti, devās arī Kanādas profesionāļi. Toreiz mēs Fila Espozito komandu apspēlējām ar 11:1. Toreiz tas bija interesanti, tas bija kārtīgs pasaules čempionāts. Bet tagad lai spēlē kā paši vēlas." 

Ja nākamā gada martā Krievijas un Baltkrievijas izlašu diskvalifikācija paliks spēkā, abu valstu izlasēm nebūs iespējas startēt 2026. gada Olimpiādē Itālijā - baltkrieviem nebūs iespēja spēlēt kvalifikācijā, bet Krievijas vīriešu un sieviešu izlases, neskatoties uz rangu, kas ļautu kvalificēties automātiski, netiktu pielaistas sacensībām.

Pagājušajā mēnesī IIHF nāca klajā ar paziņojumu, ka Krievijas un Baltkrievijas izlašu dalība sacensībās nav iespējama "drošības apsvērumu dēļ".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu