Balceram sezona AHL noslēgusies

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Syracuse Crunch

Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Amerikas Hokeja līgas (AHL) komanda Sirakjūsas "Crunch" sestdien ar zaudējumu noslēdza dalību Kaldera kausa izcīņā.

Stenlija kausa izcīņu neturpina arī Tampabejas "Lightning", kuras paspārnē ir Balcers, tādējādi latviešu uzbrucējam šobrīd nav šķēršļu spēlēšanai Rīgā un Tamperē gaidāmajā pasaules čempionātā.

Ziemeļu divīzijas pusfināla piektajā mačā "Crunch" mājās ar 4:5 (0:1, 2:3, 2:0, 0:1) piekāpās Ročesteras "Americans", sērijā līdz trīs uzvarām zaudējot ar 2-3. "Americans" komandu nākamajā kārtā ieveda Lorensa Pilata papildlaika 12.minūtē gūtie vārti.

Balcers šajā cīņā atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Kaldera kausa izcīņā liepājnieks piecos mačos atdeva vienu rezultatīvu piespēli un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -3, bet regulārajā čempionātā viņam 36 mačos bija astoņi vārti, septiņas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderība -6.

Latvietis paguva aizvadīt arī 17 mačus Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur, pārstāvot Floridas "Panthers" un "Lightning" komandas, 17 mačos guva trīs vārtus, atdeva divas rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

No latviešiem Kaldera kausa izcīņu turpina tikai aizsargs Kristiāns Rubīns, kura pārstāvētā Kalgari "Wranglers" iekļuvusi Klusā okeāna divīzijas finālā jeb labāko astoņniekā.

Pērn par AHL čempioni kļuva Čikāgas "Wolves", kas Kaldera kausa izcīņas finālsērijā ar 4-1 pārspēja Springfīldas "Thunderbirds" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu