Balcers: Patīk šis hokejs, atmosfēra, sajūtas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers.
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP / Scanpix

Uzbrucējam Rūdolfam Balceram patīk pasaules čempionātā spēlētais hokejs, kā arī Latvijas izlases sniegtās sajūtas un atmosfēra, viņš ceturtdien pauda žurnālistiem pēc pirmā treniņa ar komandu Rīgā.

Šosezon Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Amerikas Hokeja līgā (NHL) spēlējušais Balcers Rīgā ieradās trešdienas pēcpusdienā, bet jau ceturtdienas rītā aizvadīja pirmo treniņu ar Latvijas izlasi.

Ceturtdienas rīta treniņā Balcers darbojās vienā uzbrucēju trijniekā kopā ar labi zināmo partneri Ronaldu Ķēniņu, kā arī pasaules čempionāta debitantu Danu Ločmeli. Par savstarpējo sapratni vēl spriest esot pāragri.

"Aizvadījām kopā vienu treniņu. Ar Ķēniņu esam kopā spēlējuši iepriekš, tur viss ir kārtībā. Par Danu esmu iepriekš dzirdējis daudz labu lietu. Jauns puika, kurš skries. Viņam ir arī ļoti laba galva. Visam jābūt kārtībā," sarunā ar Latvijas žurnālistiem sacīja Balcers.

"Jūtos labi. Atlidoju trešdien, normāli izgulējos. Arī uz ledus pirmajā treniņā sajūtas bija labas. Protams, pāris dienas neesmu slidojis, bet nebija slikti."

Galvenā trenera Harija Vītoliņa prasības un taktiskie risinājumi uzbrucējam nav nekas jauns, jo viņš jau pagājušajā gadā Tamperē spēlēja šī speciālista vadībā. Treniņā ceturtdien Balceru iespēlēja arī vienā no skaitliskā vairākuma brigādēm.

Šosezon latvietis uzspēlēja NHL, pārstāvot Floridas "Panthers" un Tampabejas "Lightning", bet sezonas izskaņu pavadīja AHL klubā Sirakjūzas "Crunch". Kopumā NHL Balcers šosezon 17 spēlēs izcēlās ar pieciem (3+2) rezultativitātes punktiem.

"Pārāk nedomāju - braukt vai nebraukt šogad uz izlasi. Visas sezonas garumā biju saziņā ar [izlases ģenerālmenedžeri] Rūdolfu Kalvīti. Es viņam teicu, ka vienmēr esmu gatavs braukt uz čempionātu, man patīk to darīt. Patīk šis hokejs, atmosfēra, sajūtas. Neko daudz nedomāju. Kā radās iespēja, tā braucu šurp."

Balcers Kaldera kausa izcīņā piecos mačos veica vienu rezultatīvu piespēli un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -3, bet AHL regulārajā čempionātā viņam 36 mačos astoņi vārti, septiņas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderība -6.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsētā Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkiem mērosies Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu