Ābols: Ir tāds viegls optimisms

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš (no kreisās), Rodrigo Ābols un Toms Andersons.
Kaspars Daugaviņš (no kreisās), Rodrigo Ābols un Toms Andersons. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlasē īsi pirms pasaules čempionāta starta Rīgā valda optimisms par to, ka turnīrā izdosies nospēlēt labi, pēc ceturtdienas rīta treniņa žurnālistiem sacīja valstsvienības kapteiņa Kaspara Daugaviņa palīgs Rodrigo Ābols.

Latvijas komanda ceturtdien trenējās Daugavas stadiona hallē, bet uz turieni komandu nogādāja autobuss. Spēlētāji transporta līdzeklī kāpa jau saģērbušies hokeja formā, savukārt pēc treniņa kāpa autobusā un brauca atpakaļ uz "Arēnu Rīga".

"Dienu pirms atklāšanas spēles pret Kanādu ir foršas sajūtas. Visi ir ieguldījuši labu darbu, tāpēc ir tāds viegls optimisms. Pārliecība, nevis pašpārliecinātība. Zinām, ka mūsu fani ir septītais spēlētājs, viņi mūs dzīs uz priekšu. Centīsimies parādīt to labāko sniegumu," pēc rīta treniņa sarunā ar Latvijas žurnālistiem sacīja R. Ābols.

Lai gan trešdien izlasei pievienojās Rūdolfs Balcers, viņu šodien neiespēlēja trijniekā ar kādreizējo izlases maiņas partneri Ābolu. Balcers slidoja kopā ar debitantu Danu Ločmeli un Ronaldu Ķēniņu, bet Ābols spēlēja centrā starp Daugaviņu un Tomu Andersonu. 

"Par sava trijnieka savstarpējo sapratni laikam nevaru sūdzēties. Trijos pārbaudes mačos mēs labi darbojāmies gan vairākumā, gan vienādos sastāvos. Bija labs vārtu birums, arī kopējā saikne. Viens otru labi papildinām. Tā ir patīkama problēma, ka izlasē ir vairākas labas maiņas. Mums tādas ir visas četras. Tas ir daudz labāk nekā cerēt uz vienu maiņu. Ja tai vienai spēle neaiziet, tad ir auzas."

Ābols uzsvēra, ka maiņas biedriem savā starpā daudz jārunā, lai veidotos sapratne, pilnveidotos sniegums.

"Trijniekam ir svarīgi runāt savā starpā. Vislabāk to darīt uzreiz pēc konkrētās epizodes. Apmainīties idejām un viedokļiem. Kaut ko sarunājam pirms treniņiem un spēlēm, bet lielākā runāšana ir tieši maču laikā. Uzreiz pēc nomaiņas, uz soliņa ātri visu pārrunā, lai atrastu to vienu papildu milimetru."

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks gluži kā pirms diviem gadiem Rīgā - arī šoreiz pirmie pretinieki būs hokeja dzimtenes Kanādas komanda. Kanādieši Rīgā ielidoja trešdien, bet ceturtdien fotografējās individuālajiem portretiem, kā arī aizvadīja treniņu Daugavas stadiona hallē.

"Kanādieši rīt spēlēs savu tipisko hokeju. Nebūs tā, ka viņi atkāpsies un gaidīs mūsu kļūdas. Viņi būs aktīvi, nāks un skries virsū. Jau šodien mums sapulcē pateica, ka viņi skrien arī mazākumā. Aktīvs ziemeļamerikāņu hokejs. Nekādu baigo pārsteigumu vai izbīli tas nesagādās," sacīja R. Ābols.

Latvijas vienības uzbrucējs arī salīdzināja apstākļus pasaules čempionātā Rīgā pirms diviem gadiem un tagad. 

"Salīdzinājumā ar 2021. gada pasaules čempionātu "Arēnā Rīga" burtiski nekas nav mainījies. Viss izkārtots tāpat, mums pat ģērbtuve ir tajā pašā vietā. Pirmo reizi iegāju ģērbtuvē un pat noķēru sava veida posttraumatiskā stresa sindromu, jo likās, ka esmu aizmirsis uzvilkt sejas masku. Šogad pavisam noteikti būs foršāk, tāpēc arī kopējā gaisotne ir daudz patīkamāka. Ārā 20 grādi, saulīte, nav jāvelk maska un jāsmok. Ir skatītāji, fani, ģimene. Pirms diviem gadiem varēja izbaudīt tikai pašu spēlēšanu. Viss pārējais process bija kā apcietinājums."

Rodrigo Ābols

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkiem mērosies Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu