Noskaties! Rīga atbild: Kā Latvijas hokeja izlasei veiksies čempionātā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Piektdien, 12. maijā, sākas Pasaules čempionāts hokejā, kas ilgs līdz 28. maijam. Čempioni tiks noskaidroti Somijā, Tamperē un pie mums - Rīgā. Par to, kā veiksies Latvijas hokeja izlasei čempionātā un kuri būs rezultatīvākie spēlētāji, spriež uz ielām sastaptie ļaudis TVNET rubrikā "Rīga atbild".

TVNET Sports jau ziņoja, ka galvenais treneris Harijs Vītoliņš otrdien, 9. maijā, preses konferencē paziņoja Latvijas hokeja izlases sastāvu dalībai pasaules čempionātā.

Iepazīsties ar izlases spēlētājiem šeit.

Komandas spēlētāju balsojumā par kapteini iecelts Kaspars Daugaviņš. Viņam asistēs Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts.

Andrim Džeriņam karjerā šis būs 12. pasaules čempionāts, Ronalds Ķēniņš un Kaspars Daugaviņš aizvadīs 11. turnīru, bet Mikam Indrašim un Robertam Bukartam - desmitais.

Toms Andersons un Dans Ločmelis sastāvā dalībai pasaules čempionātā iekļauti pirmoreiz.

Komandas vecākie spēlētāji ir Daugaviņš, Džeriņš un Oskars Cibuļskis, kuri dzimuši 1988. gadā (šogad paliek 35).

Savukārt visjaunākais spēlētājs ir Ločmelis, kurš dzimis 2004. gadā (19 gadi).

Kā jau vēstīts, 2023. gada pasaules čempionāts risināsies no 12. līdz 28. maijam. Turnīru kopīgi rīko Rīga (Latvija) un Tampere (Somija).

  • A grupa (Tampere): Somija, ASV, Zviedrija, Vācija, Dānija, Francija, Austrija, Ungārija.
  • B grupa (Rīga): Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija.

Katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, savukārt katras grupas viena vājākā izlase zaudēs vietu elitē un nākamgad spēlēs pirmajā divīzijā.

Rīgā notiks divi no četriem ceturtdaļfināla mačiem, savukārt Tamperē risināsies divas ceturtdaļfināla spēles, abi pusfināla dueļi un cīņas par medaļām.

Nākamgad elitē spēlēs šā gada pirmās divīzijas labākās komandas Lielbritānija un Polija, kas labāko valstsvienību pulkā atgriezīsies pēc 22 gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu