Vītoliņš par gatavību PČ sākumam: Tas nav šahs, tas ir hokejs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš (pa kreisi) un vārtsargs Artūrs Šilovs.
Harijs Vītoliņš (pa kreisi) un vārtsargs Artūrs Šilovs. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā mačā būs gatava Kanādas vienības aktīvajai spēlei, mēģinot doties asos pretuzbrukumos, pirms turnīra atklāšanas mača pauda mājinieku valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas hokeja izlase piektdienas vakarā "Arēnā Rīga" sāks pasaules čempionātu, spēkojoties ar hokeja dzimtenes Kanādas valstsvienību.

"Starta satraukuma nav. Komanda izskatās pārliecinoši, ir labs garastāvoklis. Atmosfēra ir laba, viss ir kārtībā. Ceturtdienas treniņā vēlreiz izgājām visam cauri, bet ir nianses. Tas nav šahs, tas ir hokejs. Šahā var veikt tikai noteiktas kustības un gājienus. Hokejā spēlētājam sekundes simtdaļā pašam jāsaprot, kā rīkoties, ja pretspēlētājs izdara konkrētu kustību. Pamati ir zināmi, bet spēlē pašiem būs jāpieņem pareizie lēmumi. Bāze ir ielikta, bet izšķirs katra spēles intelekts. Pareizos lēmumus laukumā var pieņemt tad, kad spēlētājs jūtas fiziski spēcīgs. Tad galva ir brīva un labi strādā," ceturtdien žurnālistiem sacīja treneris Vītoliņš.

Vītoliņam un viņa palīgiem ceturtdien jau bija skaidrs, kuram no trim vārtsargiem uzticēt sargāt pēdējo bastionu mačā pret Kanādu, bet žurnālistiem viņš vēl konkrētu uzvārdu nenosauca. 

"Mums ir trīs labi vārtsargi. Viss būs atkarīgs no komandas. Ja komanda spēlēs pašaizliedzīgi un palīdzēs vārtsargam, tad neatkarīgi no tā, kurš būs vārtos, viņš spēlēs labi."

Latvijas izlases galvenais treneris sacīja, ka analizēta kanādiešu vienīgā pārbaudes spēle pret ungāriem, bet no tās daudz secinājumu izdarīt nevarot.

"Kanādieši vienmēr spēlē aktīvi. Tāds ir Ziemeļamerikas hokejs. Viņi nespēlē taktiski, kā to dara somi un zviedri. Tādā ziņā pret somiem un zviedriem mums ir vieglāk, jo var vilkt līdzi, pieskaņoties. Kanādieši un amerikāņi spēlē ļoti aktīvi, var pa diviem vai trim uzmesties virsū. Ja mēs būsim tam gatavi, tad varam radīt bīstamus pretuzbrukumus. Jāgatavojas aktīvai spēlei. Būs momenti, kur to varēs izmantot arī savā labā."

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīkos Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkiem mērosies Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu