Foto un video Vītoliņš: Visi esam atbildīgi par visiem ielaistajiem vārtiem

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokejistiem katra pieļautā kļūda mačā pret Kanādu atspoguļojās spēles beigu rezultātā, latviešiem piedzīvojot pārliecinošu neveiksmi, sarunā ar žurnālistiem norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas hokejisti pirmajā pasaules čempionāta mačā Rīgā ar rezultātu 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) atzina Kanādas pārākumu.

"No šīs spēles paņemsim labās lietas, kuru bija pietiekoši daudz, taču pat vismazākā kļūda maksāja daudz. Nav daudz laika pārdomām, jo no šī brīža puišiem jāgatavojas jau rītdienas spēlei," secināja treneris.

Latvijas vārtus mača sākumā sargāja Ivars Punnenovs, tomēr spēles ievadā mazāk nekā piecu minūšu laikā kanādiešiem izdevās gūt divus vārtus. Vītoliņš pēc mača nevainoja vārtsargu neveiksmīgā spēles sākumā, norādot, ka visa komanda mača ievadā nespēja tikt līdzi pretiniekiem.

"Visi esam atbildīgi par visiem ielaistajiem vārtiem. Negribu tagad vainot Ivaru vai aizsargus. Spēles sākumā pietrūka pussekundes visās situācijās. Bijām pelnījuši gūt pāris vārtus, bet neizdevās. Čempionāts turpinās un rītdien visiem jābūt gataviem," viņš piebilda.

Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem Punnenovu vārtos nomainīja Artūrs Šilovs, kurš mača turpinājumā atvairīja 20 no 24 pretinieku metieniem. Vītoliņš atklāja, ka lēmumu par vārtsargu maiņu pieņēmuši visi treneri kopā.

Treneris izcēla, ka Latvijas hokejistiem ne tikai izdevās vairāk uzvarēt iemetienos, bet arī izveidot vairākas vārtu gūšanas iespējas.

"Arī uzbrukumā radījām labus momentus, reizēm arī izdevās pretuzbrukumi, taču jāspēlē konstantāk. Realizācija ir jāuzlabo, jo bija pietiekoši daudz iespēju gūt vārtus," stāstīja treneris.

 

"Kanādieši ļoti labi nospēlēja divcīņās, jo likās, ka jau esam izcīnījuši ripu, bet pēdējā momentā tā tomēr nonāca pie Kanādas hokejistiem," turpināja Vītoliņš. "Tas pats arī bija pēdējos ielaistajos vārtos, kad jau likās, ka ripa ir mūsu, bet kanādietis pēdējā mirklī to savāca. Tie ir tie brīži, kuros jānospēlē precīzāk."

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu