Latvijas hokejisti pirmo reizi pasaules čempionātā centīsies pieveikt Čehiju (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlase
Latvijas hokeja izlase Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā pasaules čempionāta B apakšgrupas trešajā spēlē tiksies ar Čehiju, kuru līdz šim planētas meistarsacīkstēs nav spējusi uzvarēt.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst. 20.20, tiešraidē to pārraidot Latvijas Televīzijas 7. kanālam.

Pirms tam plkst. 16.20 nūjas krustos Kanāda un Slovākija. Spēli tiešraidē pārraidīs kanāls "Tet hokejs".

Latvijas izlase čempionātu sākusi ar diviem zaudējumiem - 0:6 pret Kanādu un 1:2 pret Slovākiju, kas tika uzskatīta par tiešo konkurenti cīņā par vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt čehi pēc neveiksmīga spēles sākuma pirmajā mačā ar 3:2 pārspēja slovākus, bet pēc tam ar 5:1 uzvarēja Kazahstānu.

B apakšgrupā seši punkti ir Kanādai, Šveicei un Čehijai, trīs punktus izcīnījusi Slovākija, divus punktus iekrājusi Kazahstāna, viens punkts ir Norvēģijai, bet bez punktiem ir Slovēnija un Latvija.

Tikmēr Tamperē A apakšgrupā plkst. 16.20 spēkosies Vācija un ASV, bet četras stundas vēlāk būs Somijas un Zviedrijas mačs. Šīs spēles varēs vērot attiecīgi "360TV" un "Tet hokejs" kanālos.

A apakšgrupā sešus punktus izcīnījusi ASV un Zviedrija, Dānijai ir pieci punkti, pa trīs punktiem ir Somijai un Francijai, pie viena punkta tikusi Austrija, bet Vācija un Ungārija pagaidām ir bez punktiem.

 

Četri no Čehijas izlases spēlētājiem ikdienā pārstāv NHL vienības - vārtsargs Karels Vejmelka spēlē Arizonas "Coyotes", Jakubs Zboržils ir Bostonas "Bruins" aizsargs, bet uzbrucēji Filips Hitils un Dominiks Kubāliks pārstāv attiecīgi Ņujorkas "Rangers" un Detroitas "Red Wings". Vēl Martins Kauts šīs sezonas laikā aizvadījis mačus Kolorādo "Avalanche" un Sanhosē "Sharks" rindās, taču arī pārstāvējis abu komandu fārmklubus Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Toties talkā nav devušies Davids Pastrņāks, Davids Krejčī, Pavels Zaha un Tomāšs Noseks.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, pārbaudes spēlēs pa reizei uzvarēja un zaudēja Polijas, Lielbritānijas un Šveices hokejistiem, kā arī izbraukumā pārspēja Dāniju.

Latvijas izlases kapteinis ir Kaspars Daugaviņš, bet viņa asistentu lomas pilda Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts. Šajā turnīrā Latvijas izlasē debitē Dans Ločmelis un Toms Andersons.

Katras spēles pieteikumā varēs būt 22 hokejisti, bet, kādam no hokejistiem čempionāta laikā gūstot traumu, turnīra pieteikumā varēs veikt izmaiņas. Izlases vadība komunicē ar uzbrucēju Teodoru Bļugeru un aizsargu Kristiānu Rubīnu, kuriem patlaban vēl turpinās sezona Ziemeļamerikas līgās.

A apakšgrupā, kas spēlē Tamperē, spēkus mēro Austrija, Dānija, Francija, Vācija, Ungārija, Zviedrija, ASV un Somija.

Darbā ar nacionālo izlasi galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam asistē Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātā:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs ("Lausanne", Šveice), Kristers Gudļevskis (Ērnšeldsvīkas "MoDo", Zviedrija), Artūrs Šilovs (Ebotsfordas "Canucks", AHL);

Aizsargi: Uvis Jānis Balinskis (Liberecas "Bīlī Tygrži"", Čehija), Kristaps Zīle, Ralfs Freibergs, Jānis Jaks (visi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Kārlis Čukste (Tršinecas "Ocelārži", Čehija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Oskars Cibuļskis (Kladno "Rytīrži", Čehija);

Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš (Izerlonas "Roosters", Vācija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija), Miks Indrašis (Švenningenes "Wild Wings", Vācija), Renārs Krastenbergs (Stokholmas AIK, Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovices "Motor", Čehija), Rihards Bukarts (Klāgenfurtes "EC-KAC", Austrija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Toms Andersons ("La Chaux-de-Fonds", Šveice"), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Andris Džeriņš (Herningas "Blue Fox", Dānija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Rūdolfs Balcers (Sirakjūsas "Crunch", AHL).

Čehijas izlases sastāvs pasaules čempionātā:

Vārtsargi: Šimons Hrubecs (Cīrihes "Lions", Šveice), Karels Vejmelka (Arizonas "Coyotes", NHL), Mareks Langhamers (Tamperes "Ilves", Somija);

Aizsargi: Jans Koštāleks, Tomāšs Dvoržāks (abi - Pardubices "Dynamo"), Mihals Jordāns (Rapersvilas-Jonas "Lakers", Šveice), Mihals Kempnijs, Davids Nemečeks (Prāgas "Sparta"), Ronalds Knots (Tuksonas "Roadrunners", AHL), Tomāšs Kundrāteks (Brno "Kometa"), Jakubs Zboržils (Bostonas "Bruins", NHL);

Uzbrucēji: Ondržejs Berāneks, Jirži Černohs (abi - Karlovi Varu "Energie"), Romans Červenka (Rapersvilas-Jonas "Lakers", Šveice), Jakubs Fleks (Brno "Kometa"), Filips Hlapīks, Mihaels Špačeks (abi - "Ambri-Piotta", Šveice), Filips Hitils (Ņujorkas "Rangers", NHL), Martins Kauts (Sanhosē "Barracuda", AHL), Dominiks Kubāliks (Detroitas "Red Wings", NHL), Lukāšs Sedlāks (Pardubices "Dynamo"), Jirži Smejkals ("Oskarshamn", Zviedrija), Vladimirs Sobotka, Davids Tomāšeks (abi - Prāgas "Sparta"), Daniels Voželīneks (Tršinecas "Ocelārži").

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu