Krievijas žurnālists: Latvijai čempionāta sākums izvērsies šausmīgs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas hokeja izlases pasaules hokeja čempionātā nav. Par to jau ir gana daudz runāts un rakstīts iepriekš. Sākotnēji šim 2023. gada pasaules čempionātam bija paredzēts notikt Krievijā, bet Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) to lēma pārcelt uz Rīgu un Tamperi.

Lai arī Krievijas izlase pasaules čempionātā nepiedalās, sekotāju turnīram Krievijā netrūkst.

Portāla "sportbox.ru" žurnālists Sergejs Počežircevs savā publikācijā norāda uz Latvijas hokeja izlases neveiksmīgo sniegumu turnīra ievadā, kur piedzīvoti divi zaudējumi - 0:6 pret Kanādu un 1:2 pret Slovākiju. 

Viņš pauž, ka tās ir sekas Rīgas "Dinamo" aiziešanai no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un aizliegumam latviešu hokejistiem spēlēt KHL čempionātā. 

Latvija, ja neskaita atsevišķas personas, ir pārrāvusi visas saiknes ar KHL. 

Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Počežircevs uzskata, ka Latvijas izlasei vairs nav cerību cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, lai gan tas tā nebūt nav. Viņš norāda, ka iepriekšējā gadā Latvija bijusi ļoti tuvu tam, lai iekļūtu spēcīgāko astoņu komandu pulkā, bet šajā turnīrā esot apkaunojums savu tautiešu priekšā. 

Žurnālists norāda, cik savulaik Harijs Vītoliņš veiksmīgi strādāja ar Krievijas izlasi un "par viņa lielo ieguldījumu valstsvienības panākumos" ticis apbalvots ar Goda ordeni. Ar Latvijas nacionālo komandu gan viņam tik labi nesekmējoties.

"Šogad Latvija rīko pasaules čempionātu, kas bija paredzēts Sanktpēterburgā, bet tika Krievijai atņemts. Līdz ar to IIHF izdarīja izvēli par labu Tamperei un Rīgai. Latvijas līdzjutēji noteikti cerēja uz komandas veiksmīgu sniegumu savā laukumā. Pērn viņu komanda apstājās viena soļa attālumā no iekļūšanas izslēgšanas spēlēs," raksta Počežircevs. "Turnīra sākums mājiniekiem izvērsies šausmīgs. Atklāšanas spēlē Vītoliņa komanda no Kanādas saņēma mācību. Vairāk nekā deviņi tūkstoši līdzjutēju vēroja, kā viņu komandas vārtos lidoja sešas bezatbildes ripas. Tajā pašā laikā nevarētu teikt, ka ziemeļamerikāņi uz turnīru atveduši zvaigžņotu sastāvu."

 

Čempionāta otrajā spēlē Latvija ar 1:2 atzina Slovākijas pārākumu, un Vītoliņš esot aizbildinājies, ka hokejisti šajā mačā pieņēmuši nepareizus lēmumus. 

Počežircevs atsaucas arī uz Krievijas hokejista Andreja Zjuzina teikto, kurš Latvijas izlases sniegumā saskata Rīgas "Dinamo" aiziešanu no KHL. 

"Atklāti sakot, pirmo reizi redzēju tik sabrukušu Latvijas komandu. Nepatīkams pārsteigums! Divas versijas. Pirmkārt: Latvija zaudējusi savu stilu, kad pameta KHL. Otrais: visa uzmanība aizgājusi politiskos ķīviņos, rusofobijā, tie ir hokeja svētki, kas nav jūtami. Izvēlieties jebkuru no versijām vai varbūt abas," teicis Zjuzins.

Vītoliņam tagad esot jādomā, kā saglabāt Latvijas izlasi elites divīzijā...

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu