Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Apbrīnojama sajūta." Batņam vēl viens vēsturisks vārtu guvums

Latvijas hokejists Oskars Batņa (nr. 95)
Latvijas hokejists Oskars Batņa (nr. 95) Foto: EPA/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Oskars Batņa pēc vēsturiskās uzvaras pār Čehijas valstsvienību neslēpa gandarījumu par panākumu un svarīgo vārtu guvumu.

Latvijas hokeja izlase pirmdien "Arēnā Rīga" pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē pārspēja Čehijas valstsvienību.

Uzvaras vārtus mača papildlaikā guva Batņa, kurš kritienā pielaboja Jāņa Jaka metienu.

"Man trūkst vārdu. Jūs varējāt dzirdēt - arēna eksplodēja! Acīmredzams, ka tā ir apbrīnojama sajūta. Pirmo reizi vēsturē uzveicām čehus. Arī tā ir patīkama sajūta," intervijā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) preses dienestam teica Latvijas hokejists.

Batņam šis ir ceturtais pasaules čempionāts un kopumā 20 mačos trešais vārtu guvums. 28 gadus vecais hokejists pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Rīgā guva vārtus, kad Latvija pirmo reizi uzveica Kanādu (2:0).

"Noteikti šo var ierindot starp diviem labākajiem. Otrs bija spēlē, kad pirmo reizi uzvarējām Kanādu. Šis vārtu guvums ir papildlaikā, tāpēc arī ļoti īpašs," norādīja Batņa, nespējot izšķirties, kurš vārtu guvums viņam ir īpašāks.

Latvijas izlase veica 35 metienus, bet Čehijas hokejisti atbildēja ar 25 metieniem. Latvija trīs spēlēs izcīnīja pirmo uzvaru, savukārt Čehijai šajā čempionātā trīs mačos šis ir pirmais zaudējums.

Vakar Latvijai bija brīva diena, savukārt Čehija aizvadīja maču pret Kazahstānu (5:1).

"Mēs bijām svaigāki. Centāmies pieturēties pie spēles plāna. Šķiet, ka tas izdevās. Protams, bija dažas kļūdas. Paldies dievam, ka rezultāts ir 4:3."

Batņa uzsvēra, ka Latvijas izlase ticējusi saviem spēkiem.

"Galvenais, ka bijām saliedēti, bijām vienota komanda. Mēs ticējām, ka varam uzvarēt, - nepadevāmies. Iznācām laukumā kaujinieciski. Rezultāts ir pozitīvs, atmosfēra bija superīga."

Latvijas un Čehijas dueli "Arēnā Rīga" vēroja 7780 skatītāji.

Uz augšu