Foto un video Vītoliņš: No pirmajām minūtēm bija redzams, ka esam labi noskaņojušies

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu hokeja izlases panākums pār Čehiju ir dārgi maksājis, jo vairāki spēlētāji, iespējams, ir iedzīvojušies vairāk vai mazāk nopietnos savainojumos, sarunā ar žurnālistiem atklāja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas hokejisti pirmdien pasaules čempionātā pirmo reizi vēsturē ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Čehiju.

"Bijām pelnījuši uzvaru. No pirmajām minūtēm bija redzams, ka esam labi noskaņojušies," norādīja treneris. "Ļoti labi veidojām vidējo zonu, gaidījām viņus uz pretuzbrukumiem. Pat tad, kad viņi iemeta pirmos vārtus, mēs turpinājām dominēt. Turpinājām gaidīt, kad mums nāks vārti un maisam gals būs vaļā."

"Uzvaras maksā dārgi - mums ir liels skaits spēlētāju ar iespējamām traumām. Rīt būs jauna diena un skatīsimies, jo pagaidām ir adrenalīns un spēles laikā sāpes nejūtas," viņš turpināja. "Pašaizliedzība, kas šodien bija spēlētājiem - tikai tā rodas uzvaras."

Otrā perioda izskaņā pa galvu ar ripu tika trāpīts Andrim Džeriņam, kurš pēc tam devās uz ģērbtuvēm, taču atgriezās laukumā trešajā trešdaļā. Vītoliņš norādīja, ka sākumā izlases ārstiem licies, ka Džeriņš ticis pie smadzeņu satricinājuma, tomēr, iespējams, trauma nav tik nopietna.

Tāpat Vītoliņš atklāja, ka noslēdzošās trešdaļas vidū no ierindas izkritis Rihards Bukarts, bet Uvis Balinskis savainojis roku, kamēr Rūdolfs Balcers sadzīvojis ar sāpēm plecā.

"Kad trešajā periodā vairs nevarēja spēlēt Bukarts, izjuka visas maiņas," stāstīja treneris. "Tad arī pārgājām uz trijiem virknējumiem."

Latvijas valstsvienība sāka pasaules čempionātu ar divām neveiksmēm, vispirms ar 0:6 zaudējot Kanādai, bet pēc tam ar 1:2 atzīstot Slovākijas pārākumu.

B apakšgrupā astoņi punkti ir Kanādai, Čehija iekrājusi septiņus punktus, seši punkti ir Šveicei, pie četriem punktiem tikusi Slovākija, divi punkti ir Kazahstānai un Latvijai, Norvēģijai ir viens punkts, bet Slovēnija ir bez punktiem.

 

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu