Gudļevskis noslēdzis līgumu ar DEL klubu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Gudļevskis
Kristers Gudļevskis Foto: https://www.facebook.com/Fischtown.Pinguins/

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis nākamsezon atgriezīsies Vācijas virslīgas (DEL) klubā Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", otrdien paziņoja klubs.

Gudļevskis Brēmerhāfenes klubā atgriežas pēc triju sezonu pauzes.

"Ar nepacietību gaidu atgriešanos Brēmerhāfenē," saka Gudļevskis, uzsverot, ka piecus spēlētājus viņš vēl pazīst no iepriekšējās spēlēšanas komandā.

Gudļevskis ar "Fischtown Pinguins" ir noslēdzis līgumu uz divām sezonām un valkās spēļu kreklu ar 30. numuru.

"Esmu priecīgs, ka man ir iespēja tik spēcīgā līgā kā DEL pierādīt savas prasmes ar otru vārtsargu Maksimiliānu Francrēbu," saka vārtsargs. "Man ir radies iespaids, ka esmu pieņēmis pareizo lēmumu."

"Mūsu galvenā prioritāte bija nokomplektēt savu aizsardzības komandu ar diviem ļoti labiem vārtsargiem," saka komandas menedžeris Alfreds Prejs. "Domāju, ka šajā pozīcijā varam sezonu sākt ar mierīgu sirdi un labām sajūtām."

Aizvadītajā sezonā Gudļevskis palīdzēja Ērnšeldsvīkas "MoDo" iekļūt Zviedrijas virslīgā.

Vārtsargs izslēgšanas spēļu turnīra 15 mačos savos vārtos ielaida vidēji 2,09 ripas spēlē un atvairīja 91,8% metienu, bet pamatturnīrā 39 cīņās šie rādītāji bija attiecīgi 1,88 ripas un 92,0%.

Sezonu iepriekš Gudļevskis spēlēja Bratislavas "Slovan" komandā Slovākijā un Zviedrijas virslīgas (SHL) vienībā Jēvles "Brynas". 2019./2020.gada sezonā Gudļevskis lielākoties spēlēja Vācijas augstākajā līgā (DEL), bet pirms tam nedaudz vairāk nekā sezonu bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" rindās.

Vēl 2013. gadā pēc veiksmīgi aizvadīta pasaules čempionāta Gudļevski Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 124. numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning". Tieši togad viņš uzsāka savas gaitas Ziemeļamerikā un paspēja arī debitēt pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Gudļevskis laukumā pabija trijos NHL pamatturnīra un divos Stenlija kausa mačos.

2013./2014. gada sezonā Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā spēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs. Četros pavadītajos gados "Lightning" sistēmā Gudļevskis lielākoties spēlēja Sirakjūsas "Crunch" komandā AHL.

Savukārt pirms 2017./2018. gada sezonas Gudļevskis parakstīja līgumu ar citu NHL vienību Ņujorkas "Islanders", tomēr visu sezonu pavadīja AHL komandā Bridžportas "Sound Tigers".

Latvijas izlases rindās Gudļevskim šobrīd Rīgā ir piektais pasaules čempionāts. Viņš ir bijis arī Soču un Pekinas olimpisko spēļu dalībnieks.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu