Irbe: Spēle pret Norvēģiju nebūs pastaiga (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Irbe (pa kreisi) un Artūrs Šilovs.
Artūrs Irbe (pa kreisi) un Artūrs Šilovs. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Pasaules čempionāta ceturtā apakšgrupas spēle pret Norvēģiju Latvijas hokeja izlasei nebūs nekāda pastaiga, pēc rīta treniņa trešdien sarunā ar žurnālistiem sacīja mājinieku valstsvienības vārtsargu treneris Artūrs Irbe.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.16.20, mača gaitai varēs sekot līdzi TVNET teksta tiešraidē.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem, ar 0:6 piekāpjoties Kanādai un 1:2 - Slovākijai, bet pirmdien pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē ar 4:3 papildlaikā tika uzvarēti čehi.

Latvijas izlases vārtsargu treneris pēc trešdienas rīta slidošanas žurnālistiem pastāstīja, ka arī pret Norvēģiju vārtu drošība tiks uzticēta Artūram Šilovam, kurš līdz šim stājies cietoksnī visos mačos.

"Formulu nemainīsim, vārtos būs Artūrs [Šilovs]. Esam droši un pārliecināti par viņu. Šobrīd mums ir svarīgi ielikt Artūru vārtos. Vārtsargi ir dažādi. Citi nespēj nest pirmā numura nastu, viņi ir priecīgi par iespēju spēlēt, kad tā parādās. Citiem atkal patīk konkurence. Jāzina, ka viņš ir pirmais numurs, treneris viņam uzticas. Mēs saprotam, kas ir kas, cik svarīga ir šodienas spēle. Ļoti būtiski ir tas, kā spēlētājs un komanda reaģē pēc ielaistiem vārtiem," sacīja vārtsargu treneris Irbe.

Pēc varenās uzvaras pār Čehiju nebūšot viegli atkal atrast tikpat augstu emociju vilni, taču hokejistiem tas jāpaveic, pauda Irbe.

"Ļoti svarīgi būs tas, kā mēs piecelsimies un spēlēsim pēc tiešām labas cīņas pret Čehiju. Mums līdz šim ir pieci vārti un pieci dažādi vārtu guvēji. Zinu, ka bija jautājumi par to, kāpēc vispār papildlaikā [pret Čehiju] laukumā bija [Oskars] Batņa. Tagad nevienam vairs jautājumu nav. Reizēm vienkārši ir tā, kā ir. Jāvērtē konkrētais brīdis un tas, ko šis spēlētājs tobrīd laukumā var izdarīt."

Norvēģijas izlase līdz šim pasaules čempionātā aizvadījusi trīs mačus. Vispirms viņi ar 3:4 pēcspēles metienos zaudēja Kazahstānai, tad ar 0:3 atzina Šveices pārākumu, bet otrdien ar minimālo 0:1 pārspēja Slovēniju.

"Norvēģu ierocis ir racionāla spēle. Viņi mēģinās gana daudz mest pa vārtiem. Īpaši nemēģinās izspēlēt, sāks ar metieniem. Tajā komandā ir arī pieredzējuši hokejisti, meistari. Šī nebūs pastaiga, tas ir pilnīgi skaidrs. Jā, vakardienas uzvara pār Slovēniju viņiem dod sava veida stabilitāti, bet tas nenozīmē, ka viņi nebūs sagatavojušies. Viņi metīs. Un metīs daudz. Mums metieni jābloķē, tikpat pašaizliedzīgi kā iepriekšējā spēlē. Kā jau redzējāt, tajā visatbildīgākajā momentā Artūrs [Šilovs] var komandu izglābt," klāstīja Irbe.

Piektdien Latvija tiksies ar Slovēniju, sestdien - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23. maijā stāsies pretī Šveicei.

B grupā pēc trim spēļu kārtām Šveicei ir deviņi, Kanādai - astoņi, bet Čehijai - septiņi punkti. Četrus punktus ieguvusi Slovākija un Norvēģija, divus Kazahstāna un Latvija, bet bez punktiem ir Slovēnija.

Tamperē A apakšgrupā plkst.16.20 cīnīsies ASV un Austrija, bet četras stundas vēlāk laukumā dosies Somija un Francija.

A grupā trijās spēlēs deviņus punktus izcīnījušas ASV, astoņus punktus - Zviedrija un Dānija, pa četriem - Francija un Somija, divi punkti ir Ungārijai, viens - Austrijai, bet Vācija pagaidām ir bez punktiem.

Latvijas un Norvēģijas izlases pasaules čempionātos tikušās 13 reizes, no kurām astoņās uzvarējuši latvieši, izcīnot panākumu arī pērnā gada turnīrā (3:2). Šosezon tika aizvadīti arī divi savstarpēji pārbaudes mači, arī tajos uzvarēja Latvija.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu