Noskaties! ⟩ Rīga atbild: Kuri ir labākie hokeja fani pasaulē un kā trāpīt ripu vārtos? (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rīgā pilnā sparā norit Pasaules čempionāts hokejā. Galvaspilsētas ielās plūst gan ārvalstu, gan pašmāju fani. Portāls TVNET rubrikā "Rīga atbild" devās noskaidrot, vai latviešu hokeja fani patiesi ir labākie fani pasaulē un kādas ir viņu prognozes, kā Latvijas izlasei veiksies čempionātā?

Jau ziņojām, ka Latvijas hokeja izlase trešdien, 17. maijā, "Arēnā Rīga" ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pārspēja Norvēģijas valstsvienību, izcīnot otro uzvaru četrās spēlēs 2023. gada pasaules čempionātā.

B grupā pēc trim spēļu kārtām Šveicei ir deviņi, Kanādai - astoņi, bet Čehijai - septiņi punkti. Piecus punktus četrās cīņās izcīnījusi Latvija, četrus punktus ieguvusi Slovākija un Norvēģija četrās cīņās, divus punktus sakrājusi Kazahstāna, bet bez punktiem ir Slovēnija.

A grupā trijās spēlēs deviņus punktus izcīnījušas ASV, astoņus punktus - Zviedrija un Dānija, pa četriem - Francija un Somija, divi punkti ir Ungārijai, viens - Austrijai, bet Vācija pagaidām ir bez punktiem.

Turnīra tabulas skaties šeit.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu