Smirnovs: Mūsu mērķis joprojām ir iekļūt ceturtdaļfinālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlases mērķis joprojām ir iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, norāda komandas uzbrucējs Deniss Smirnovs.

Latvijas hokeja izlase trešdien "Arēnā Rīga" sīvā cīņā ar rezultātu 2:1 pārspēja Norvēģijas valstsvienību, izcīnot otro uzvaru četrās spēlēs.

Kopumā metienu attiecība šajā spēlē bija 32:21. Latvijas hokejisti dominēja otrajā periodā, kurā attiecība bija 17:1. 

Tieši otrajā trešdaļā tika gūti visi trīs vārti. Norvēģijas hokejisti realizēja vienīgo metienu, kas 20 minūšu nogrieznī tika izpildīts pa Artūra Šilova vārtiem.

"Aizvadījām labu spēli - bloķējām metienus, nogādājām ripas līdz vārtiem," Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) citē Smirnovu.

"Mums bija daudz labu izdevību gūt vārtus, taču neizdevās tās izmantot. Svarīgi bija gūt šos divus vārtus, pēc tam kļuvām mierīgāki," turpināja hokejists.

Pēc diviem zaudējumiem Latvija spējusi izcīnīt divas uzvaras. "Mūsu mērķis joprojām ir iekļūt ceturtdaļfinālā," uzsvēra Latvijas izlases uzbrucējs.

Pasaules čempionāta B grupā Latvijas izlase patlaban ieņem ceturto vietu, par punktu apsteidzot Slovākiju, kas aizvadījusi par vienu spēli mazāk.

Latvijas izlasei turnīra turpinājumā jāspēkojas ar Slovēniju, Kazahstānu un Šveici, bet Slovākijai pretī stāsies Šveice, Kazahstāna, Slovēnija un Norvēģija.

Ceturtdaļfinālā iekļūs pa četrām komandām no A un B grupām.

 

24 gadus vecais Smirnovs aizvada savu otro pasaules čempionātu. Viņa kontā ir viena rezultatīva piespēle.

Smirnovs šosezon ar Ženēvas "Servette" komandu kļuva par Šveices čempionu. Regulārajā čempionātā 46 mačos viņš sakrāja 10 punktus (5+5).

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā Latvijas hokejists 18 mačos atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Smirnovs nākamsezon pārstāvēs Šveices klubu "EHC Kloten", ar kuru viņš ziemā parakstīja trīs gadu līgumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu