Rihards Bukarts izsakās, kura bijusi Latvijas izlases labākā spēle PČ līdz šim

CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Bukarts.
Rihards Bukarts. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vīriešu hokeja valstsvienība pirms mača pret Kazahstānu apzinājās gaidāmās spēles nozīmi un to, ka tikai uzvaras gadījumā varēs turpināt cīņu par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, sarunā ar žurnālistiem pēc uzvaras teica Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Bukarts.

Latvija sestdien ar rezultātu 7:0 sagrāva Kazahstānu, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas un tiekot pie pārliecinošākā panākuma pasaules čempionātā kopš 1997. gada.

"Iznācām uz ledus gatavi koncentrēties smagam darbam, apzinājāmies, kas ir likts uz spēles. Noteikti svarīgi, ka pirmie guvām vārtus. Tas deva mums enerģiju, ieslēdza publiku, ar to spēle arī aizgāja," teica uzbrucējs.

"Atbalsts nav vajadzīgs tikai mums. Kad ir ļoti skaļi un visa arēna skandē Latvijas vārdu, arī pretiniekam ir grūti spēlēt un rada mandrāžu, kāda mums bija pret Kanādu. Sen nebijām spēlējuši tādā atmosfērā, tas nedaudz mūs tad "pakratīja", bet, ejot spēlēm, mēs pie tā pieradām," viņš turpināja.

Bukarts pret Kazahstānu guva Latvijas izlases pirmos vārtus, realizējot skaitlisko vairākumu pirmā perioda izskaņā. Lai gan tika uzvarēts ar pārliecinošu pārsvaru, Bukarts nevēlējās to saukt par labāko Latvijas maču šajā turnīrā.

"Domāju, ka labākā spēle bija pret Čehiju, jo tā bija vēsturiska uzvara un bija daudz grūtāka nekā šī. Man likās, ka Kazahstāna vakar atdeva daudz spēka pret Slovākiju. Varēja just, ka mums bija nedaudz vairāk atpūtas," secināja hokejists.

Latvijas hokejisti, joprojām saglabājot cerību par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, otrdien grupu turnīru pabeigs ar cīņu pret Šveici, taču pirms tam vēl paredzētas divas brīvdienas.

"Atpūta šobrīd ir vajadzīga, jo ļoti daudzi spēlē ar traumām. Ar Šveici nebūs viegla pastaiga," piebilda uzbrucējs.

Bukarts arī izcēla "Arēna Rīga" ledus kvalitāti, norādot, ka ledus ir salīdzinoši mīksts, kas liek kāju muskuļiem nogurt divreiz ātrāk.

B apakšgrupā pēc piecām spēlēm 15 punkti ir Šveicei, 13 - Čehijai un 11 punkti - Kanādai, kuras jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. 11 punktus sešās cīņās sakrājusi Latvija, pieci punkti ir Slovākijai, četri sešās spēlēs - Kazahstānai un piecās Norvēģijai, bet punktus nav guvusi Slovēnija.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu