Pirms spēles ar Šveici: Nevar apgalvot, ka tā ir Rīgas grupas spēcīgākā komanda... (1)

Gatis Kreceris
, TVNET Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Šveices izlases hokejisti
Šveices izlases hokejisti Foto: EPA/Scanpix

Šveices hokeja valstsvienība priekšlaicīgi sev garantējusi pirmo vietu pasaules čempionāta (PČ) Rīgas grupā. Lai kā arī noslēgtos spēle ar Latviju, turnīra tabulā tā savu pozīciju nemainīs. Vai Šveice patiešām ir grupas spēcīgākā komanda?

Šveice līdz šim aizvadītajās sešās spēlēs punktus nav zaudējusi, pamatlaikā pieveiktas arī Čehija un Kanāda. Gūto/zaudēto vārtu attiecība ir 26:6, abos rādītājos esot labākajai B apakšgrupā. 

Otrdien gaidāmajā spēlē ar Latviju Šveicei neko nevajag. Nepieciešamības gadījumā var pietaupīt spēkus, un jau kopš svētdienas vakara var sākt gatavoties izšķirīgajiem mačiem jeb izslēgšanas spēlēm. Bet diezin vai Šveice tāpat vien kādam kaut ko dāvinās...

"Analizēsim Šveices izlasi," sarunā ar TVNET sacīja Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, kurš pasaules čempionātā sešās spēlēs izcēlies ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm, viņa lietderības koeficients ir +2. "Jā, viņi patiešām rāda ļoti labu hokeju. Izpētīsim viņus un izdarīsim secinājumus."

Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: AFP/SCANPIX

Neatkarīgi no Slovākijas un Norvēģijas spēles rezultāta Latvijas izlase ceturtdaļfinālā var iekļūt, ja izcīna kaut punktu cīņā ar Šveici. Bet, ja slovāki pēdējā spēlē zaudē punktus pret norvēģiem, Latvija priekšlaicīgi var sasniegt Top 8. 

"Ar punktu rēķināšanu mēs nenodarbosimies. Spēlēsim hokeju. Vienalga, kas mums nāk pretī, mēs ejam laukumā ar domu uzvarēt," uzsvēra Dzierkals. 

Šveice sešos mačos savos vārtos vidēji spēlē ielaidusi 1,0 ripas, kas šobrīd ir trešais labākais rādītājs turnīrā un no 20 vairākuma iespējām realizējusi sešus, kas nozīmē, ka gandrīz katrs trešais vairākums tiek izmantots.  

Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: LHF

 "Tā ir laba komanda, un mums ir jāaizmirst spēle ar Kazahstānu [7:0] un jābūt gataviem mačam ar Šveici," sarunā ar žurnālistiem izteicās valstsvienības uzbrucējs Miks Indrašis. "Ar katru nākamo spēli esam uzlabojuši savu sniegumu. Pēdējā spēle grupā būs - būt vai nebūt."

Viņš necer, ka slovāki zaudēs punktus spēlē ar Norvēģiju. Savs darbs jāizdara pašiem.

"Mums ir jāsagatavojas un nav jāuztraucas par Slovākiju. Protams, būtu jau patīkami, bet vienalga viss ir atkarīgs no mums. Vai Šveice ir labākā komanda Rīgas grupā? Es tā nevaru apgalvot, jo mēs vēl ar Šveici neesam spēlējuši," uzsvēra Indrašis.

Slovākija ar Norvēģiju tiksies grupas turnīra pēdējā dienā, otrdien plkst. 12.20. Savukārt Latvijas - Šveices duelis gaidāms otrdienas vakarā plkst. 20.20. 

23. maijs jebkurā gadījumā Latvijas hokejam būs zīmīgs datums.   

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu