Vītoliņš: Pret Šveici jābūt visiem pieciem uz ledus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta apakšgrupas izšķirošajā mačā otrdien pret Šveici pēc iespējas mazāk jācenšas noraidīties, saglabājot laukumā visus piecus spēlētājus, tā pēc pirmdienas treniņa žurnālistiem sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas izlase otrdien B apakšgrupas noslēdzošajā mačā plkst.20.20 tiksies ar Šveici. Ja pirms tam Slovākija nezaudēs punktus pret Norvēģiju, Latvijas izlasei ceturtdaļfināla sasniegšanai vajadzēs gūt vismaz vienu punktu pret Šveici.

Latvijas izlases hokejistiem pēc sestdienas varenās uzvaras pār Kazahstānu ar 7:0 svētdiena bija brīva, bet pirmdien divos dienā komanda aizvadīja treniņu uz ledus. Pirms tam tika uzņemta arī čempionāta oficiālā izlases kopbilde.

Pēc ledus treniņa Latvijas komandas galvenais treneris Vītoliņš medijiem sacīja, ka turnīrs savainojuma dēļ noslēdzies centra uzbrucējam Andrim Džeriņam, bet viņa vietu turnīra pieteikumā ieņems debitants Georgs Golovkovs. Identiska rokāde notiks arī aizsargiem, jo diska trūce spēlēt neļauj Robertam Mamčicam, kura vietā pieteiks pirmdien Latvijā ielidojušo Kristiānu Rubīnu.

Pilnīgas skaidrības nav arī par uzbrucēja Ronalda Ķēniņa veselību. Viņš muguras sāpju dēļ nespēlēja pret kazahiem, kā arī nepiedalījās pirmdienas treniņā. Ķēniņa spēju spēlēt pret Šveici komandas treneru korpuss izvērtēs otrdien no rīta.

"Mūsu sniegumam jābūt kvalitatīvam. Momentu nebūs daudz, bet tie jārealizē. Ja to izdarīsim, kā arī labi nostāvēsim aizsardzībā, būsim disciplinēti, jābūt labi. Skaitliskais vairākums spēlē ļoti lielu lomu. Tie, kuri iemet vairākumā, uzreiz dabū priekšrocību. Jābūt visiem pieciem uz ledus, jāspēlē disciplinēti un pašaizliedzīgi, kā arī jāizmanto savas iespējas," par plānu spēlei pret Šveici sacīja Vītoliņš.

B grupā 18 punkti sešās spēlēs ir Šveicei, 13 - Čehijai un 11 punkti - piecas cīņas aizvadījušajai Kanādai, kuras jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. 11 punktus sešās cīņās sakrājusi Latvija, astoņi punkti ir Slovākijai, četri sešās spēlēs - Kazahstānai un piecās - Norvēģijai, bet punktus nav guvusi Slovēnija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu