Latvijas hokeja izlase Rīgā labojusi vairākus rekordus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas nacionālā hokeja komanda pašmājās notiekošajā pasaules čempionātā sasniegusi vairākus rekordus.

Latvijas hokejisti otrdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 4:3 pārspēja apakšgrupas līderi Šveici, pēc piecu gadu pārtraukuma garantējot vietu ceturtdaļfinālā, kur pēdējo reizi spēlēja 2018. gadā Kopenhāgenā (Dānija). 

Foto: Pasaules hokeja čempionāta spēle: Latvija - Šveice

Panākums pret Šveici Latvijai bija piektais pēc kārtas. Tik gara uzvaru sērija valstsvienībai nekad iepriekš pasaules čempionātos nav padevusies. Pēc diviem zaudējumiem turnīra ievadā (Kanādai un Slovākijai) sekoja uzvaras pār Čehiju, Norvēģiju, Slovēniju, Kazahstānu un Šveici.

Harija Vītoliņa vadītā komanda apakšgrupā izcīnīja trešo vietu, kas arī līdz šim ne reizi nebija izdevies. 

Ar pieciem vārtu guvumiem šajā turnīrā izcēlies Rodrigo Ābols, kurš šajā rādītājā panācis Lauri Dārziņu, Kasparu Daugaviņu, Aigaru Ciprusu un Sergeju Žoltoku. 

Ābolam savu vārtu bagāžu būs iespēja papildināt ceturtdien Rīgā, kad Latvija ceturtdaļfināla duelī uzņems Zviedriju. 

Latvijas hokejisti šajā čempionātā jau guvuši 21 vārtus un šajā tūkstošgadē tas ir atkārtots rekords. 21 ripu sāncenšu vārtos Latvijas izlase iemeta arī 2019. gadā, bet toreiz neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm. 

Rekords ir tālajā 1999. gadā, kad pretinieks tika pārspēts 24 reizes. 

 

Savu pirmo ripu pasaules čempionātos otrdien iemeta pieredzējušais aizsargs Ralfs Freibergs, kuram šis ir septītais pasaules čempionāts karjerā. 

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas ceturtdien Rīgā un Tamperē. Pusfināla mači paredzēti sestdien Tamperē, bet cīņas par medaļām svētdien "Nokia Arena". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu