Bērnu slimnīcas fonda vadītāja velta sirsnīgus vārdus hokeja izlases kapteinim Daugaviņam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš.
Kaspars Daugaviņš. Foto: Romāns Kokšarovs/AP/Scanpix

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa sociālās saziņas vietnē "Twitter" veltījusi sirsnīgus vārdus Latvijas hokeja izlases kapteinim Kasparam Daugaviņam.

Latvijas hokeja izlase otrdien "Arēnā Rīga" aizraujošā spēlē ar rezultātu 4:3 papildlaikā pārspēja spēcīgo Šveices valstsvienību un kvalificējās 2023. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam, kur ceturtdien, 25. maijā, būs jāspēkojas ar Zviedrijas komandu.

Par izlases lielisko sniegumu pasaules čempionātā publiski sajūsmu izteikusi arī Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Dambiņa, kura īpaši sirsnīgus vārdus veltījusi valstsvienības kapteinim Daugaviņam.

"Pievienojoties sajūsmai par Latvijas hokeja izlases uzvaru, es īpaši priecājos par Daugaviņu! Viņš nav tikai lielisks hokejists, bet arī ļoti labs cilvēks, kurš vienmēr atsaucas un nāk ciemos, kad kādam Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļas bērnam nepieciešams atbalsts un drosme," sociālās saziņas vietnē "Twitter" pauda Dambiņa.

B grupā 19 punktus septiņās spēlēs sakrāja Šveice, 15 punkti ir Kanādai, bet 13 - Latvijai un Čehijai. 11 punktus sakrāja Slovākija, septiņus - Kazahstāna, sešus - Norvēģija, bet Slovēnija noslēdza pasaules čempionātu bez gūtiem punktiem.

A grupā ar 20 punktiem septiņās spēlēs uzvarēja ASV, 18 punktus sakrāja Zviedrija, 16 - Somija, 12 punktus sakrāja Vācija, visām nodrošinot vietu izslēgšanas turnīra spēlēs. Astoņus punktus sakrāja Dānija, četrus - Francija, trīs - Austrija un Ungārija, kurai elites divīzija jāatstāj.

Turnīrā startējošās 16 komandas tika sadalītas divās grupās, katras grupas četrām labākajām komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet abu grupu vājākajām komandām pametot spēcīgāko divīziju, viņu vietā nākamgad 16 labāko rindās spēlējot Polijai un Lielbritānijai.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu