IIHF eksperti atzinīgi vērtē Latvijas hokejistu izredzes pirmo reizi iekļūt PČ pusfinālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) eksperti rubrikā "4 by 4" atbildēja uz četriem jautājumiem par pasaules hokeja čempionātu, paredzot, ka Latvijas izlase varētu sarūpēt pārsteigumu ceturtdaļfināla mačā pret Zviedriju.

Rubrikā "4 by 4" IIHF eksperti Lukass Ejkrojds, Dereks O'Braiens, Endrū Podnieks un Endijs Potss atbild uz četriem jautājumiem par pasaules čempionātā līdz šim pieredzēto un to, kas vēl sagaidāms.

Viens no šiem jautājumiem bija par potenciālajiem pārsteigumiem gaidāmajos ceturtdaļfināla mačos.

Trīs no četriem ekspertiem uzskata, ka Latvijas izlase varētu būt lielākā pārsteiguma autors.

Podnieks norādīja, ka šogad ceturtdaļfināla maču iznākumus ir visai grūti prognozēt:

"Lielākoties četrus [ceturtdaļfinālu] uzvarētājus var nosaukt nedomājot. Šogad viss ir nedaudz sarežģītāk. Zviedrija pret Latviju? 10 gadījumos no 10 mēs ņemtu zviedrus, bet Latvijas izlasei varētu pietikt ar satriecošām emocijām un fanu atbalstu lai izcīnītu uzvaru."

Savukārt Potss piebilda, ka Zviedrijas hokejisti šogad nav nesatricināmi:

"Es teiktu, ka zviedri pret Latviju varētu būt ievainojami. "Trīs kroņi" līdz šim ir bijuši efektīvi, bet ne dominējoši. Tāpat zviedriem pēdējā mirklī bija jāmaina ceļošanas plāni, jo Latvija pagarinājumā uzvarēja Šveici. Piemetiet pārpildītu arēnu un rezultātā var sanākt šokējošs iznākums."

Erkjords nepiekrita kolēģiem, norādot uz faktu, ka Zviedrijas izlase pusfinālā nav spēlējusi kopš 2018. gada, kad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tika uzveikta tieši Latvija. Viņš uzskata, ka atgriešanās labāko četriniekā zviedriem būs pietiekami liela motivācija.

Savukārt O'Braiens piekrita pārējiem kolēģiem:

"Vai es uzdrīkstēšos teikt, ka Latvija uzveiks Zviedriju? Iespējams, ka tas nav nemaz tik traks scenārijs kā izklausās, ņemot vērā "vilni", uz kura šobrīd atrodas latvieši un zviedru pēdējo gadu problēmām ceturtdaļfinālos. Bet Latvijas uzvara tāpat būtu ļoti liels pārsteigums."

Latvija un Zviedrija nūjas šovakar krustos plkst. 20.20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu