Balcers: Ja godīgi, nobira asariņa

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers pēc Latvijas izlases vēsturiskās iekļūšanas pasaules čempionāta pusfinālā sarunā ar žurnālistiem atzina, ka viņam nobirusi prieka asara.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā "Arēnā Rīgā ar rezultātu 3:1 pārspējot Zviedriju.

"Ja godīgi, nobira asariņa. Bez vārdiem - nav ko pateikt. Emocijas atstātas laukumā," pēc lieliskā panākuma sacīja Balcers.

"Neticami - vienreizējs notikums. Nereālas sajūtas. Šodien labi nokapājām, it sevišķi aizsardzībā. Visi hokeja dievi šodien bija kopā ar mums."

Otrais periods Latvijas izlasei bija smags - metienu attiecība 1:13. Balcers pauda lielas uzslavas vārtsargam Artūram Šilovam, kurš atvairīja 40 metienus.

"Dabūjām piecu minūšu noraidījumu. Spēlējot mazākumā, patērējām daudz spēka. Tomēr noturējāmies līdz beigām."

Mača gaitā Balcers traumas dēļ devās uz ģērbtuvēm, jo konkrētajā gadījumā tādas bijušas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prasības. Nepārliecinoši, taču viņš kliedēja bažas. "Viss ir kārtībā."

Latvijas hokejists kā panākuma galveno atslēgu izcēla spēlētāju pašatdevi. "Prieks skatīties, kā mēs spēlējam mazākumā. Ja uzbrucējs nenobloķē, tu zini, ka aizmugurē ir mūsu aizsargi. Nezinu, vai vēl kādai komandai šajā čempionātā ir tādi aizsargi, kas ziedo visu savu ķermeni, lai nobloķētu metienus."

Vai šī ir pašaizliedzīgākā komanda, kādā esi spēlējis? "Viennozīmīgi!"

26 gadus vecais Balcers patlaban šajā turnīrā ir Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs ar astoņiem punktiem (1+7). Vairumu punktu viņš sakrājis ar piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu