Porziņģis: Nereāls prieks un gods būt latvietim (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbolisti Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Žanis Peiners
Basketbolisti Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Žanis Peiners Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaulslavenais basketbolists Kristaps Porziņģis izjūt lielu lepnumu par savu tautību, sportists atzina intervijā Latvijas Televīzijai pēc hokeja izlases iekļūšanas pasaules čempionāta pusfinālā.

"Piedzīvoju nereālākās emocijas. Neesmu bieži apmeklējis hokeja spēles. Pēdējās divās spēlēs kā skatītājs ieguvu sen nebijušas emocijas. Nereāls prieks un gods būt latvietim," sacīja Porziņģis, kurš apmeklēja arī iepriekšējo spēli pret Šveici.

Aizvadītajās dienās Latvijas hokeja izlases spēles "Arēnā Rīga" pasaules čempionātā apmeklēja arī citi slaveni sportisti, piemēram, basketbolists Dāvis Bertāns un tenisiste Aļona Ostapenko.

"Mums visiem jābūt vienotiem un vienam otru jāatbalsta. Esmu runājis ar daudziem hokejistiem, kuri mūs [Latvijas basketbola izlasi] atbalstīs pārbaudes spēlēs un Pasaules kausā. Sports mūs visus vieno un tas ir pats krutākais."

Lielisku turnīru aizvada Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš pērn pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm paziņoja par karjeras noslēgšanu valstsvienībā, tomēr šopavasar atgriezās komandā. 

"Neesmu dziļi iekšā hokejā, taču šķiet, ka viņš ir Latvijas hokeja ikona. Citi varbūt apvainosies, taču man viņš ir Latvijas hokeja seja. Viņš jau ilgi spēlē un ir pelnījis uzslavas," piebilda Porziņģis.

Video: Porziņģis pie "Arēnas Rīga" gavilē kopā ar Latvijas hokeja faniem

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu