Daugaviņš: Mēs bijām parādā faniem, kuri tērēja lielu naudu par biļetēm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlase jau gadiem ilgi ticējusi, ka spēj pārvarēt pasaules čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, taču allaž kaut kas mazliet pietrūka, pēc iekļūšanas pusfinālā atzina komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien pirmo reizi vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā "Arēnā Rīgā ar rezultātu 3:1 pārspējot Zviedriju.

"Gadiem ilgi mēs ticējām, ka spējam to izdarīt, bet vienmēr kaut kas nedaudz pietrūka," sacīja Daugaviņš, kurš pasaules čempionātā piedalās 11. reizi.

"Tomēr mēs ticējām, smagi strādājām, turpinājām iet uz priekšu un ar komandas raksturu tas atmaksājās. Tagad ejam soli pa solim un redzēsim, kas notiks."

35 gadus vecais Daugaviņš šajā turnīrā astoņos mačos guvis trīs vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles. Turnīra sākums gan bija smags, jo tika piedzīvoti divi zaudējumi čempionāta ievadā. Nebija vairs kur atkāpties, bija jāsāk uzvarēt.

"Mēs bijām piespiesti pie sienas savās mājās. Mēs bijām parādā faniem, kuri pirka biļetes, iztērējot lielu naudu, lai nāktu uz mums skatīties. Cīnījāmies maiņu pēc maiņas un periodu pēc perioda - un tagad esam šeit."

Daugaviņš ar 40 rezultativitātes punktiem (19+21) pasaules čempionātu elites divīzijas vēsturē panācis Latvijas izlases rekordistu Lauri Dārziņu (24+16).

Turnīrā garantētas vēl divas spēles - pusfināls un cīņa par medaļām. Šajos mačos Daugaviņam ir iespēja kļūt par Latvijas rezultatīvāko spēlētāju pasaules čempionātu vēsturē elites grupā.

Komandas kapteinis uzslavēja vārtsargu Artūru Šilovu, kurš astoņās turnīra spēlēs vidēji ielaidis divas ripas un atvairījis 92,6% pretinieku metienu.

"Tas ir acīmredzams, ka Artūrs ir liela daļa no mūsu komandas panākumiem. Viņš mūs glābj, kad pieļaujam kļūdas, taču mums izdodas tās limitēt. To kļūst arvien mazāk, kas dod mums izredzes."

Latvijas izlase pusfināla maču aizvadīs sestdien Somijas pilsētā Tamperē (sākums plkst. 14.20). Pretī stāsies Kanāda, kurai Latvija zaudēja turnīra pirmajā spēlē.

Kanāda ceturtdaļfinālā uzveica turnīra mājinieci un pagājušā gada pasaules čempionāta uzvarētāju Somiju.

Savukārt otra pusfināla duelī spēkosies ASV un Vācijas hokejisti. Spēles par medaļām notiks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu