Foto un video ⟩ Latvijas hokejisti cīņā par bronzu tiksies ar ASV

CopyDraugiem X Whatsapp

Par Latvijas hokeja izlases pretinieci cīņā par bronzas medaļām pasaules čempionātā sestdien kļuva ASV valstsvienība, kas pusfināla mačā Tamperē ar 3:4 papildlaikā piekāpās Vācijas hokejistiem. Abas medaļu cīņas notiks svētdien.

Uzvaras vārtus Vācijas labā papildlaikā guva Frederiks Tifelss.

Jau pēc nospēlētas 71 sekundes 1:0 amerikāņiem panāca Alekss Taks, kurš netraucēts saņēma ripu pie vārtu stūra un raidīja to mērķī. Pēc nepilnām trīs minūtēm Rokko Grimaldi pēc izgājiena pret vārtsargu izpildīja spēcīgu metienu un nostiprināja ASV pārsvaru. Perioda otrajā pusē Tifelss realizēja vairākumu un Maksimiliāns Zūbers izpildīja netraucētu metienu pretī vārtiem - 2:2.

Amerikāņi vadību atguva otrās trešdaļas devītajā minūtē, kad atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Maikls Eisimons. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 83 sekundes, Vācijai spēlējot ar tukšiem vārtiem, Marcels Nēbelss no tuvas distances panāca 3:3.

Cīņa turpinājās desmit minūšu papildlaikā līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Divarpus minūtes pirms tā beigām Tifelss pretuzbrukumā ar metienu vārtu stūrī izrāva uzvaru vāciešiem.

Latvijas izlase, pirmo reizi vēsturē spēlējot pasaules čempionāta pusfinālā, sestdien Tamperē ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:1, 0:3) zaudēja Kanādai.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas - Slovēnija un Ungārija - pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Uz augšu