Video un foto ⟩ PČ pusfinālā vārtus guvušais Ločmelis: Kanādieši baigi tēloja... (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dans Ločmelis gūst vārtus pret Kanādu.
Dans Ločmelis gūst vārtus pret Kanādu. Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas izlases hokejisti pasaules čempionāta pusfināla mačā pret Latviju uzskatāmi parādīja noteikumu pārkāpumus pret viņiem, atsevišķās epizodēs pārlieku pietēlojot, pēcspēles sarunā ar Latvijas žurnālistiem atzina uzbrucējs Dans Ločmelis.

Latvijas izlase, pirmo reizi vēsturē spēlējot pasaules čempionāta pusfinālā, sestdien Tamperē ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:1, 0:3) zaudēja Kanādai un meistarsacīkstes noslēgs svētdien ar cīņu par bronzas medaļām.

Latvijas izlases pirmos vārtus, tāpat kā ceturtdaļfināla cīņā pret Zviedriju, guva 19 gadus vecais debitants Dans Ločmelis, kurš bija veiklākais vārtu priekšā. Viņš atzina, ka mačā pārāk daudz enerģijas tika iztērēts diskusijās ar tiesnešiem.

"Vārtu priekšā būt nav patīkami, bet šis darbs tika atalgots ar vārtu guvumu. Pret kanādiešiem tur nav viegli. Arī tikt tur iekšā ir grūti. Laikam bija kādi trīs metieni, man sanāca ceturto iestumt iekšā vārtos. Kanādieši pārāk daudz ar mums laukumā nerunāja, nemēģināja izmantot to kā psiholoģisku ieroci. Vairāk mēs runājām ar tiesnešiem. Viņi mūs tur baigi nospieda. Kanādieši baigi tēloja. Vajadzēja vairāk koncentrēties uz savu spēli, nevis runāt ar tiesnešiem," pēc spēles sarunā ar Latvijas žurnālistiem secināja Ločmelis.

Latvija trešo trešdaļu sāka esot vadībā ar 2:1, taču jau noslēdzošās trešdaļas ievadā kanādiešiem izdevās izlīdzināt rezultātu, gūstot vārtus no asa leņķa. Vēlāk kanādieši guva arī trešos vārtus, nodrošinot uzvaru pamatlaikā.

Jau svētdien Latvijas hokejisti cīnīsies par bronzas godalgām, stājoties pretī ASV vai Vācijai. Spēle par bronzu paredzēta svētdien plkst. 15.20, bet fināls - plkst. 20.20.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu