Video un foto Rihards Bukarts nespēj valdīt asaras: Šī uzvara bija tik svarīga mūsu valstij!

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Bukarts.
Rihards Bukarts. Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzvara pasaules čempionāta mačā par bronzu bija ārkārtīgi svarīga valsts iedzīvotāju saliedēšanā, pēc vēsturiskā panākuma sacīja uzbrucējs Rihards Bukarts.

Latvijas izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām, ar 4:3 papildlaikā pārspējot ASV. Latvijai tā ir pirmā godalga pasaules meistarsacīkstēs.

Uzvaras vārtus papildlaikā pēc Kaspara Daugaviņa piespēles guva Kristiāns Rubīns.

"Vislielākais paldies manai ģimenei. Tā hokeja karjera bijusi tik traka un sarežģīta... Tik daudz augšu un leju. Tagad turēt rokās pasaules čempionāta bronzas medaļu, apspēlējot 360 miljonu iedzīvotāju valsti... Es nezinu, ko teikt," pēc vēsturiskā panākuma, pār vaigiem ritot asarām, interviju zonā sacīja Rihards Bukarts.

"Šī uzvara bija tik svarīga mūsu valstij! Mēs esam tik vienoti, kā neesam bijuši kopš valsts neatkarības atjaunošanas. Tas ir visu komandas džeku nopelns. Tas bija tas, ko gribējām izdarīt. Lai valstī nav strīdu, bet visi ir vienoti. Sajutām, ka to varam, tāpēc nebija atpakaļceļa. Unikāls kolektīvs. Paši saprotiet - mēs ieiesim vēsturē."

Divus vārtus Latvijai guva Kristiāns Rubīns, pa vieniem - Roberts Bukarts un Jānis Jaks, bet ASV divus vārtus guva Roko Grimaldi, vienus - Mets Koronato.

Šis ir Latvijas hokeja visu laiku lielākais sasniegums.

Latvijas hokeja izlase šajā pasaules čempionātā pirmo reizi vēsturē sasniedza pusfinālu, kā arī aizvadīja maksimālo spēļu skaitu - desmit mačus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu