Video un foto ⟩ Tūkstošiem līdzjutēju sveic Latvijas hokeja izlasi pie Brīvības pieminekļa

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu hokeja izlase pēc tās sekmīgākā starta pasaules čempionātu vēsturē pirmdien, 29. maijā, atgriezās Rīgā. Valsts policijas (VP) aplēses liecina, komandu pie Brīvības pieminekļa sveica aptuveni 30 000 līdzjutēju.

Teritorija ap pieminekli bija cilvēku pārpildīta, tāpat cilvēku pārpildītas bija apkārtējās ielas un tuvējie laukumi, turklāt hokeja fani turpināja plūst pieminekļa virzienā. Ne pie pieminekļa, ne kanālmalā vietas nebija, tāpēc cilvēki stāvēja apkārtējās ielās. Cilvēku plūsma bija paralizējusi Brīvības laukuma apkārtnes ielas, jau sākot no Centrālās stacijas, Vērmanes dārza un citos virzienos. Arī sabiedriskais transports bija cilvēku pilns.

Klātesošos uzrunāja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, kurš uzsvēra, ka Rīga ir pelnījusi čempionāta atgriešanos. Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) atgādināja, ka šodien piešķirta brīvdiena, lai visi atcerētos šo notikumu.

Video: Tūkstošiem līdzjutēju sveic Latvijas hokeja izlasi pie Brīvības pieminekļa

Sanākušajiem un visiem pārējiem līdzjutējiem pateicās Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, kapteinis Kaspars Daugaviņš, treneris un leģendārais vārtsargs Artūrs Irbe un šī pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs un vārtsargs Artūrs Šilovs. Pēc tam uzstājās grupa "Prāta vētra".

Foto: "Prāta vētra" sagaida Latvijas hokeja varoņus

Video: "Prāta vētra" sagaida Latvijas hokeja varoņus

Visi runātāji izcēla hokeja fanu nenovērtējamo atbalstu izlasei. Staķis īpaši izcēla hokeja izlases panākuma nozīmību, ņemot vērā, ka Latvijā hokeja spēlētāju ir desmitiem reižu mazāk nekā, piemēram, ASV.

Hokejistus un viņu pārstāvju uzrunas klātesošie sagaidīja ar daudz lielākām ovācijām, nekā politiķus.

Pieminekļa apkārtnē nedarbojās mobilie sakari. Latvijas Televīzija informēja, ka Brīvības pieminekļa apkārtnē bija vērojama tīkla pārslodze, tāpēc nebija iespējams nodrošināt solīto tiešraidi.

Pāris atnākušajiem radās veselības problēmas un bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Svētdien Latvijas izlase čempionātu noslēdza ar trešo vietu, spēlē par bronzas medaļām ar 4:3 papildlaikā uzvarot amerikāņus.

Latvijai šis kļuva par visu laiku panākumiem bagātāko čempionātu. Iepriekš labākais rezultāts bija trīsreiz izcīnītā septītā vieta.

Foto: Latvijas hokeja izlase atgriežas mājās

Video: Atskats uz Latvijas hokejistu sagaidīšanu dzimtenē

Latvijas hokejisti ceturtdaļfinālā pārspēja Zviedriju ar 3:1, bet pusfinālā ar 2:4 zaudēja Kanādai.

Par pasaules meistarsacīkšu uzvarētājiem kļuva kanādieši, kuri izšķirošajā mačā ar 5:2 bija pārāki par Vāciju.

Video: Latvijas hokeja izlase atgriežas mājās

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu