Daugaviņš un Rihards Bukarts labojuši Latvijas izlases rezultativitātes rekordus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš un Rihards Bukarts
Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš un Rihards Bukarts Foto: AFP/Scanpix

Bronzas medaļnieki Kaspars Daugaviņš un Rihards Bukarts labojuši Latvijas hokeja izlases rezultativitātes rekordus pasaules čempionātu vēsturē, liecina statistika.

Daugaviņš vēsturiskajā pasaules čempionātā, kurā Latvijas izlase pirmo reizi izcīnīja medaļu, 10 spēlēs atzīmējās ar septiņiem rezultativitātes punktiem - trīs vārti un četras piespēles.

Komandas kapteinim šis bija 11. pasaules čempionāts karjerā. Kopumā 71 spēlē viņš sakrājis 41 rezultativitātes punktu (19+22), kas ir jauns Latvijas izlases rekords pasaules čempionātos elites divīzijā.

Līdz šim rezultatīvākais spēlētājs bija Lauris Dārziņš, kurš šogad strādāja par treneri Latvijas izlasē. Dārziņš piedalījies desmit pasaules čempionātos un sakrājis 40 rezultativitātes punktus (24+16).

Labāko vārtu guvēju sarakstā Dārziņš joprojām ir līderis ar 24 trāpījumiem, bet tuvākais sekotājs ir Daugaviņš ar 19 precīziem metieniem. 

 

Savukārt vienā turnīrā sakrāto rezultativitātes punktu rekordu labojis Rihards Bukarts, kurš šogad pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā izcēlās ar 11 punktiem (trīs vārti un astoņas piespēles).

Šajā statistikas rādītājā līdz šim rekords piederēja diviem Latvijas izlases hokejistiem - Dārziņam un Oļegam Znarokam, kuri vienā turnīrā izcēlās ar 10 punktiem. Dārziņš to paveica 2015. gadā (3+7), bet Znaroks 1997. gadā (3+7).

TVNET jau vēstīja, ka Rodrigo Ābols šogad atkārtoja Latvijas izlases vienā turnīrā gūto vārtu rekordu. Viņš ar precīzu metienu izcēlās piecas reizes. Kopš valsts neatkarības atgūšanas līdz šim to bija paveikuši pieci spēlētāji:

  • Oļegs Znaroks (1998. gadā) - 5 vārti
  • Aigars Cipruss (1999. gadā) - 5 vārti
  • Sergejs Žoltoks (2001. gadā) - 5 vārti
  • Lauris Dārziņš (2013. gadā) - 5 vārti
  • Kaspars Daugaviņš (2015. gadā) - 5 vārti
  • Rodrigo Ābols (2023. gadā) - 5 vārti

Artūrs Šilovs kļuvis par pirmo Latvijas izlases vārtsargu, kurš pasaules čempionātā vienā turnīrā izcīnījis septiņas uzvaras. Līdz šim lielākais panākumu skaits bija četras uzvaras - Edgaram Masaļskim 2009. gadā un Elvim Merzļikinam 2018. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu