Mbapē kaldina uzvaru – Francijas futbolisti kvalificējas EČ finālturnīram

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas futbolists Kiljans Mbapē
Francijas futbolists Kiljans Mbapē Foto: EPA/Scanpix

Kiljanam Mbapē gūstot divus vārtus, Francijas vīriešu futbola izlase piektdien svinēja uzvaru 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā un nodrošināja vietu finālturnīrā.

Piektdien ceļazīmes uz finālturnīru nodrošināja arī Beļģija un Portugāle, kuras pievienojās meistarsacīkšu mājiniecei Vācijai.

Divu Eiropas smagsvaru duelī Francijas futbolisti viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja Nīderlandi.

Spēles septītajā minūtē pēc Žonatana Klausa centrējuma Mpabē no tuvas distances raidīja bumbu tīklā. Vadībā francūži nostiprinājās 53.minūtē, kad pēc saspēles ar Adrjēnu Rabio ar meistarīgu sitienu no distances bumbu vārtos raidīja Mbapē.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas septiņas minūtes Kvilindči Hartmans ieskrēja soda laukuma un no tuvas distances guva vārtus, izceļoties savā debijas mačā - 1:2.

Vēl B apakšgrupā Grieķija viesos ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Īriju. Vārtus viesiem guva Georgs Jakumakis un Georgs Mazurs.

Francijai sešās spēlēs ir maksimāli iespējamie 18 punkti, tālāk ar 12 punktiem ir Grieķija, deviņus piecās spēlēs guvusi Nīderlande, trīs punkti ir Īrijai, bet Gibraltārs zaudējis visās piecās cīņās.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu