Video Gailītis par Blūmu: Uz Robertu, tāpat kā viņa tēvu, vienmēr var paļauties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra pirmajā mačā neaizvadīja stabilu spēli, pēc zaudējuma secināja rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" otrdien savā laukumā ar rezultātu 75:84 piekāpās Jāņa Timmas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Dariššafaka".

"Spēli iesākām ne tā, kā vajadzētu, un neizmantojām daudzas iespējas uzbrukumā. Fiziski un psiholoģiski neaizvadījām stabilu spēli. Ielaidām daudz vieglus punktus no groza apakšas. Taustījām, skatījāmies, pietrūka agresivitātes un lēmumu pieņemšanas aizsardzībā. Otrajā puslaikā izskatījāmies nedaudz nopietnāk aizsardzībām un tas deva arī kaut kādu rezultātu," pēcspēles preses konferencē stāstīja Gailītis.

Kā vienu no galvenajām problēmām treneris izcēla to, ka vairākiem basketbolistiem šobrīd jāspēlē tā, kā viņi to nav ieraduši darīt. "Viņi nevar ar to sadzīvot, nespēj būt pietiekoši pacietīgi un efektīvi. Dažiem spēlētājiem, pārsvarā jauniešiem, tas ir arī līmeņa jautājums," atzina treneris.

Komandas rindas nesen papildināja Puertoriko izlases spēka uzbrucējs Arnaldo Toro Barea, kurš rokas traumas dēļ otrdien nespēlēja. "Tuvāko nedēļu laikā viņu gaidīsim atpakaļ," teica Gailītis, atklājot, ka Baream ir konstatēts lūzums rokā.

Gailītis izcēla jauno basketbolistu Pētera Piņņa un Roberta Blūma sniegumu. "Man patika Pētera stāja un domāju, ka vienu dienu redzēsim ļoti augsta līmeņa spēlētāju. Savukārt uz Robertu, tāpat kā viņa tēvu, vienmēr var paļauties, ka viņš atstās visu laukumā," uzsvēra Gailītis.

Pretinieku rindās Timma spēles ievadā realizēja divus tālmetienus un kopā guva astoņus punktus. "Domāju, ka Janka vēl nav izcilā formā. Ar katru spēli viņš kļūst labāks un pacietīgāks, un sezonas laikā redzēsim to Jāni, kas bija kādreiz. Viņš vienmēr ir bijis kvalitatīvs spēlētājs," atzina Gailītis.

Latvijas čempione "VEF Rīga" C grupā tiksies arī ar Spānijas vienību Tenerifes "Lenovo" un Francijas klubu "Cholet".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu