"VEF Rīga" izbraukumā FIBA Čempionu līgas spēlē tiksies ar "Cholet"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolists Dairis Bertāns
"VEF Rīga" basketbolists Dairis Bertāns Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra otrajā spēlē izbraukumā spēlēs ar Francijas komandu "Cholet".

Mačs Šolē sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to translēs kanāls "Go3 Sport Open".

Latvijas čempione "VEF Rīga" C grupas turnīru uzsāka ar 75:84 zaudējumu savā laukumā mačā ar Turcijas komandu Stambulas "Daruššafaka", bet Francijas vienība viesos ar 75:95 piekāpās Spānijas klubam Tenerifes "Lenovo".

Francijas vienībā pa 15 punktiem guva Tidžans un Gerijs Bleikss, bet 14 punktus sakrāja Enzo Gudu-Sina.

"Cholet" iepriekšējā sezonā Francijas čempionātā ieņēma septīto vietu, bet izslēgšanas spēļu turnīrā nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru. FIBA Eiropas kausā, kas pēc ranga ir ceturtās sacensības Eiropā, Šolē basketbolisti iekļuva finālā, divu spēļu summā ar 155:161 piekāpjoties Polijas klubam Vloclavekas "Anwil".

Šosezon "VEF Rīga" "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas piecās spēlēs ir izcīnījusi divas uzvaras un ieņem piekto vietu, bet "Cholet" Francijas čempionātā ar pieciem panākumiem septiņās spēlēs ir ceturtā.

2011./2012.gada sezonā komandas tikās Eirokausa grupas spēlēs, mājās "vefiešiem" uzvarot ar 69:53 un viesos piekāpjoties ar 68:72. Iepriekš Šolē basketbolisti Eiropas kausos ir tikušies arī ar citām Rīgas komandām "ASK Rīga" un "Barons"/LMT.

Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Brendans Edamss, Dairis Bertāns, Roberts Bērziņš, Roberts Blūms, Rodrigo Būmeisters, Raivo Butirins, Elaidža Klerenss, Māris Gulbis, Aleksanders Madsens, Aizija Pinjeiro, Pēteris Pinnis, Alberts Putāns un Arnaldo Toro Barea, kurš gan pirms nedēļas mačā ar Stambulas klubu nepiedalījās rokas traumas dēļ.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas būs sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Grupu uzvarētājas nodrošinās vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo pozīciju grupā ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā ceturtajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Manrezas "Baxi", Lisabonas "Benfica" un Limožas CSP. Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu