Foto Hokejistu izcīnīto bronzas medaļu dāvina Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Tuvojoties ikgadējam pasaules čempionātam hokejā, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) piektdien saņēma glabāšanā nākamajām paaudzēm liecību par Latvijas hokejistu panākumiem 2023. gada čempionātā – bronzas medaļu, kā arī divas grāmatas par hokeju, vēsta LHF.

Anita Meinarte, LNVM direktora vietniece krājuma darbā: "Viena no muzeja krājuma papildināšanas prioritātēm ir Latvijas 21. gadsimta vēstures liecību komplektēšana, lai muzejā saglabātu priekšmetus un ar tiem saistītos stāstus. Laikmetīgās vēstures priekšmeti krājumā atspoguļo visdažādākās ekonomiskās, politiskās, kultūrvēsturiskās un ikdienas dzīves jomas, kur būtiska nozīme ir arī sportam. Latvijas sportisti ar saviem izcilajiem sasniegumiem dažādos sporta veidos nes Latvijas vārdu pasaulē. Taču hokejs mums ir kas daudz nozīmīgāks par populāru sporta veidu. Katru gadu Latvijas izlases spēles pasaules hokeja čempionātos, kas parasti notiek maijā, pārņem ļoti lielas sabiedrības daļas prātus un sirdis – mēs visi esam vienoti un lepni gan par mūsu hokejistiem, gan par mūsu valsti. 2023. gada pasaules čempionātā izcīnītā bronzas medaļa, kas turklāt ir izgatavota Latvijā, SIA "GEKA", un grāmatas "Latvija var" un "Sapņu komanda" no šodienas būs pieejamas apskatei muzejā, bet pēc tam glabāsies krātuvē kā spilgts vēstījums nākotnei par Latvijas šodienu."

"Esam ļoti pagodināti nodot bronzas medaļu Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam. "Sapņu komandas" iespētais bija viens no vienošākajiem brīžiem Latvijas tautas vēsturē. Bronzas medaļa ir šīs vienotības simbols. Tagad to varēs aplūkot arī muzeja apmeklētāji," sacīja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

LHF dāvinājumu var apskatīt līdz 31. maijam Rīgā, Brīvības bulvārī 32, katru dienu, izņemot pirmdienas, no plkst. 10.00 līdz 17.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu