Herberts pēc olimpiskajām spēlēm Parīzē pametīs Vācijas basketbola izlasi

Gordons Herberts
Gordons Herberts Foto: Reuters/ScanPix

Gordons Herberts Vācijas basketbola izlasi trenēs līdz Parīzes olimpisko spēļu beigām, trešdien paziņoja Vācijas Basketbola federācija (DBB).

Parīzes olimpiskajās spēlēs pasaules čempione Vācija spēlēs vienā grupā ar Franciju, Japānu un Rīgā paredzētā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.

"DBB un vīriešu izlases trenera Herberta ceļi pēc olimpiskajām spēlēm Parīzē un trim ārkārtīgi veiksmīgiem gadiem ar dalību Eiropas čempionātā, Pasaules kausā un 2024. gada olimpiskajās spēlēs šķirsies," teikts paziņojumā.

DBB izpildīs trenera vēlmi dot viņam iespēju strādāt kādā klubā. DBB ziņo, ka tas ir ticis apspriests Herberta sarunās ar DBB prezidentu Ingo Veisu un DBB viceprezidentu Armīnu Andresu.

Līgums būs spēkā līdz 2024. gada 31. augustam.

"DBB vīriešu izlases lielie panākumi un ar to saistītā milzīgā sabiedrības atzinība uz visiem laikiem būs saistīti ar Herbertu," saka Veiss.

"Mēs pilnībā izprotam to, ka Herberts pēc olimpiskajām spēlēm vēlas sevi veltīt citiem uzdevumiem, un neliekam viņam nekādus šķēršļus," skaidro Veiss, piebilstot, ka viņš nešaubās, ka arī savu pēdējo turnīru kopā ar Vācijas izlasi treneris aizvadīs ar pilnu atdevi, un izsaka cerību, ka sadarbība ar Herbertu varētu beigties ar vēl vienu teicamu rezultātu.

"Būšana kopā ar Vācijas izlasi man bija karjeras augstākais sasniegums. Tas ir spēlētāju nopelns, un man ir gods trenēt šos basketbolistus," saka Herberts.

Viņš slavē viņa rīcībā kopš 2021. gada bijušos Vācijas izlases spēlētājus, ar kuriem kopā ir izcīnījis 2022. gada Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļas un uzvarējis pagājušā gada Pasaules kausā.

Olimpiskais basketbola turnīrs vīriešiem Parīzē ar 12 valstu līdzdalību notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam, bet sievietes 12 komandu sacensības aizvadīs no 28. jūlija līdz 11. augustam. Grupu turnīri gan vīriešiem, gan sievietēm notiks Lillē, bet izšķirošās cīņas - Parīzē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu