Vācijā notiekošajā 2024. gada Eiropas futbola čempionātā ("Euro 2024") noslēdzies grupu turnīrs, kurā noskaidrojās 16 komandas, kas cīņu turpinās astotdaļfinālā. "Play-off" turnīram kvalificējās arī Rumānija un Slovākija, kurām savstarpējā duelī bija izdevīgi spēlēt neizšķirti. Vai ir pamats uzskatīt, ka spēles iznākums bija jau iepriekš sarunāts?

Pamatsacensībās intriģējoši notikumi risinājās E apakšgrupā, kur visas četras komandas trīs mačos izcīnīja četrus punktus. Katra komanda izcīnīja vienu uzvaru, kā arī piedzīvoja vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu. Vadoties pēc gūto un zaudēto vārtu attiecības, pirmo vietu apakšgrupā ieguva Rumānija, otrajā pozīcijā ierindojās Beļģija, trešā finišēja Slovākija, bet Ukrainai čempionāts noslēdzās.

Grupu turnīra spēļu pēdējā kārtā Rumānija spēlēja neizšķirti 1:1 ar Slovākiju, bet Ukraina ar Beļģiju dueli noslēdza bez gūtiem vārtiem (0:0). Jau pirms šīm spēlēm bija zināms, ka Rumānijai un Slovākijai derēs neizšķirts rezultāts, bet Ukrainai būs nepieciešama uzvara pār Beļģiju, lai iekļūtu astotdaļfinālā. Vai spēle starp Rumāniju un Slovākiju tika sarunāta?