Seska ekipāža pēc pirmajiem astoņiem ātrumposmiem augstajā piektajā vietā

TVNET/LETA
Papildināts 22:28, 28. jūnijs, 2024
Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci piektdien Polijā, debitējot pasaules rallija čempionātā (WRC), septītajā čempionāta posmā pēc astoņiem ātrumposmiem ieņem augsto piekto vietu.

Piektdienas pēdējos divos ātrumposmos Latvijas ekipāža, kas startē ar "Ford Puma Rally1" spēkratu, ieņēma attiecīgi devīto un astoto vietu, atkāpjoties uz piekto vietu posma vērtējumā.

"Tā bija lieliska diena, mēs joprojām baudām," savā kontā tīmekļa vietnē "X.com" pēc piektdienas sacensībām raksta Sesks, piebilstot, ka sestdien ekipāžu gaida vēl viena mācību diena.

Līderis joprojām ir norvēģis Andreass Mikelsens ("Hyundai i20 N"), kuram Sesks ar Franci zaudē 7,7 sekundes.

Otrais, līderim zaudējot vien 1,8 sekundi, ir soms Kalle Rovanpere (abi - "Toyota GR Yaris"), trešais ar divu sekunžu atpalicību no norvēģa ir Rovanperes komandas biedrs brits Elfins Evanss, bet ceturtais 7,5 sekundes aiz līdera - francūzis Adriēns Furmo ("M-Sport Ford").

Jau ziņots, ka pēc četriem ātrumposmiem Seska ekipāža ieņēma otro vietu, par 7,4 sekundēm atpaliekot vien no Mikelsena.

Sestdien ekipāžas veiks septiņus un svētdien - četrus ātrumposmus.

Astotajā posmā WRC pirmo reizi viesosies Latvijā, autosportistiem sacenšoties no 18. līdz 21.jūlijam. Sezonas turpinājumā posmi norisināsies Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Polijas rallijs pirmo reizi norisinājās 1921.gadā un kopš 1960.gada tas ir Eiropas čempionāta kalendārā, ar dažiem izņēmumiem, kad tas ticis iekļauts WRC sezonas programmā. Pērn Eiropas čempionātā ieskaitē šeit laurus plūca tieši Seska ekipāža.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartē visos WRC posmos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu